Ремонт приватного будинку своїми руками

Ремонт приватного будинку своїми руками
На відміну від власників міських квартир, де ремонт обмежується внутрішніми роботами, господарі дач і приватних будинків повинні піклуватися про стан покрівлі, фасаду, фундаменту і зовнішніх комунікацій. Своєчасне виявлення та усунення пошкоджень дозволяє продовжити строк служби будівель, але вимагає регулярних фінансових вкладень. Щоб заощадити, багато хто воліє робити повний або частковий ремонт приватного будинку або дачі своїми руками, не звертаючись до фахівців. З чого почати і як отримати бажаний результат з мінімальними витратами?

Огляд і аналіз
Спочатку проводять ретельний огляд будинку зсередини і зовні, перевіряють електропроводку і наявні інженерні системи і фіксують виявлені пошкодження. Потім визначають характер ремонту, враховуючи при цьому:
-фінансові можливості;
-ступінь руйнування і вид несправностей;
-наявність необхідних навичок.

Важливим чинником є і час проведення робіт. Наприклад, влітку доцільно лагодити дах або приводити в порядок опалення, а внутрішньою обробкою при обігріві приміщень можна зайнятися в кінці осені або взимку. В залежності від складності ремонт буває:
Капітальний. У цьому випадку проводять заміну віконних та дверних блоків, покрівлі, інженерних комунікацій, демонтаж старих та укладання нових підлогових покриттів, відновлення фундаменту, оздоблення та утеплення фасаду,
Косметичний. Обмежується усуненням дрібних пошкоджень і декоруванням приміщень.
При обмежених фінансових можливостях доцільно зробити ремонт на дачі комбінованого типу. Він включає невідкладні капітальні роботи і внутрішню і зовнішню обробку і коштує порівняно недорого.

Придбання матеріалів
Визначившись з видом ремонту, підбирають матеріали, розраховують їх кількість та складають перелік необхідних інструментів і пристосувань.
Освіжити фасад дерев'яного будинку можна за допомогою акрилового або латексного покриття. Це дозволить не тільки захистити поверхню від негативного впливу клімату, але і зберегти текстуру деревини.
Споруди з оциліндрованих колод або бруса обробляють просоченнями, закривши всі шви і щілини між вінцями джутовым волокном, льноватином. Або герметиком на полімерній основі.

Герметик для закладення швів дерев'яного будинку
Оздоблення зовнішніх стін котеджу з блоків або цегли виконують, використовуючи акрилову або силіконову фарбу для зовнішніх робіт. При цьому не варто нехтувати ґрунтовкою: вона додатково захищає фасад, покращує його адгезію і знижує витрату фінішного покриття.
Для додаткового захисту від проникнення холоду дах і зовнішні поверхні будинку утеплюються мінеральною ватою, пінополістиролом або напиляємим пінополіуретаном.
Проводячи повний або частковий капітальний ремонт приватного будинку, перелік дій визначають відповідно до виду пошкодженого елемента і ступеня необхідної реконструкції.
При невеликих дефектах підстави його зміцнюють з допомогою додаткової кладки в місці деформації. Якщо фундамент має видиме руйнування по всьому периметру, то його виконують наступне:

-очищають поверхню від забруднень;
-риють траншею уздовж підстави;
-посилюють конструкцію анкерами і металевою сіткою;
-споруджують опалубку;
-заливають бетонний розчин.

Ремонт фундаменту на дачі
Після набору міцності поверхню фундаменту покривають складами на силікатній основі або облицьовують різними матеріалами.

Дах
Надломи або згнилі ділянки кроквяної системи усувають, використовуючи відповідний відрізок дошки або бруса. Щоб деревина та елементи кріплення довше зберігалися в первісному вигляді, їх обробляють спеціальними захисними засобами. Подальший ремонт залежить від виду покрівлі, яка буває:

Металевою. При невеликих подряпинах або дефектах застосовують силіконову замазку, а разі значної деформації лист видаляють й саморізами закріплюють новий.
Цементно-піщаної або керамічної. Пошкоджену пластину знімають, очищають поверхню від старої замазки, укладають цілий елемент і заповнюють стики свіжим розчином з піску, вапна і клоччя.

У вигляді гнучкої черепиці. При появі протікання через зміщення листів їх оновлюють або укладають заново, ретельно закріплюючи клеючим складом або цвяхами.

При необхідності на пошкоджених ділянках замінюють не тільки покрівельне покриття, але і інші деталі конструкції.
Усунення пошкоджень інженерних мереж або їх заміна — технічно складні операції, що потребують спеціальних навичок, особливо якщо водопровід або опалювальна система виконані з металевих труб.
Працювати з металопластиковими або полімерними набагато простіше, а для їх з'єднання можна використовувати як спеціальне оснащення, так і фасонні елементи.

Внутрішня обробка
Виконуючи ремонт дачі всередині, спочатку слід приділити увагу стану підлоги. Згнилі лаги замінюють, попередньо обробивши деревину захисним складом. Деформовані ділянки ламінату або паркетної дошки легко видаляють завдяки особливій конструкції. Підлоги з натуральної деревини більш трудомісткі: щоб прибрати пошкоджену мостину, необхідно акуратно послабити кріплення за допомогою обценьків. Щілини між дошками заповнюють шпаклівкою або синтетичним шнуром, просоченим клеєм ПВА.

Ремонт підлоги
Технологія ремонту стін залежить від використовуваних матеріалів. Якщо використовувалися шпалери, то їх достатньо підклеїти в кутах кімнати і стиків стін з стелею. При значному пошкодженні доцільно придбати нові, підібравши їх з урахуванням оформлення інтер'єру. Щоб освіжити панелі з дерева і його похідних, знадобиться шпаклівка для закладення подряпин і вм'ятин і різні лакофарбові покриття.

Ремонт стін у квартирі
Зазвичай на дачі стеля має просту конструкцію і виготовляється з фанери, ДВП і інших панелей подібного типу. При їх деформації потрібно вирізати пошкоджену ділянку і закріпити лист потрібного розміру без дефектів. В якості фінішної обробки застосовують шпалери під фарбування, різні лакофарбові покриття, декоративні плити з пінопласту та інші матеріали. Колірна гама може бути будь-який, але краще віддавати перевагу пастельним тонам. Цікавий ефект виходить при наявності відкритих балок: пофарбовані в темні відтінки на тлі білої поверхні, вони візуально збільшують висоту кімнат.

Декорування
Іноді приміщень на дачі потрібно деяке оновлення, що легко влаштувати за допомогою дизайнерських прийомів. Яскраві штори і чохли на меблі, подушки і ковдри ручної роботи, самотканые килимки — і кімнати заграють свіжими фарбами. Ретельно підібрані аксесуари стануть завершальним штрихом у формування інтер'єру, а грамотне освітлення візуально перетворить навколишній простір.
Стильна, зручна і затишна кухня — мрія кожної господині. Застосовуючи різні способи декорування, можна навіть стару меблі перетворити в арт-об'єкт.
Щоб на дачі або в приватному будинку було комфортно і красиво, не завжди потрібні значні суми. Часом досить дати простір своїй фантазії і докласти трохи зусиль.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.