У кожній другій компанії встановлений дрес-код

У кожній другій компанії встановлений дрес-код
Стиль одягу й зовнішній вигляд співробітників у різних офісах – різний. В одних компаніях дозволені футболки і джинси, в інших – навіть за незначне відхилення від правил дрес-коду працівнику загрожує матеріальне стягнення.

Як показало опитування, правила, що регламентують стиль одягу або зовнішній вигляд співробітників, існують у половині українських офісів. У кожній четвертій-п’ятій компанії ці правила зафіксовані у корпоративному кодексі й більш ніж у чверті випадків існують у вигляді негласних законів. Згідно з даними hh.ua, ще три-чотири роки тому правила дрес-коду встановлювали 60% компаній, а отже, можна вести мову про послаблення вимог до зовнішнього вигляду співробітників з боку роботодавців.

Там, де дотримання дрес-коду є обов’язковим, у першу чергу дбають про імідж компанії (44%). У понад третині випадків жорсткі вимоги до зовнішнього вигляду й стилю співробітників пов’язані з діяльністю компанії (наприклад, робота з клієнтами, зустрічі з бізнес-партнерами і т. д.). І лише у 8% компаній дрес-код існує для згуртування колективу й підтримання корпоративного духу.

У тих компаніях, де дрес-код відсутній, керівництво, з одного боку, дбає про комфорт співробітників (32%), з іншого — розраховує на їхню розсудливість у виборі одягу для офісу (39%). Понад чверть представників компаній заявили, що в них креативна робота, тому співробітники дотримуються вільного стилю в одязі. П’ята частина відповіли, що так склалося історично. У кожній сьомій компанії не запрошують клієнтів і партнерів на зустрічі безпосередньо до офісу, тому співробітники можуть дозволити собі ходити як заманеться. І практично у кожному десятому офісі вважають, що суворі правила негативно впливають на лояльність співробітників.

Як показало опитування, ставлення «білих комірців» до дрес-коду дійсно не можна назвати лояльним. Четверо з п’яти не хотіли б, щоб у їхній компанії встановлювали правила, що регулюють зовнішній вигляд. Кожному десятому подобається, коли в компанії дотримуються дрес-коду. І ще кожен восьмий не має власної думки щодо цього питання.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.