Попит на Урядову програму з енергоефективності зріс

Попит на Урядову програму з енергоефективності зріс
Все більше ОСББ замислюються над підготовкою до зими та звертаються за державною безповоротною фінансовою допомогою на утеплення. Так, у липні учасниками Урядової програми з енергоефективності стало 47 ОСББ, які разом залучили рекордну до цього часу суму коштів на утеплення багатоповерхівок – понад 7 млн грн. Це майже удвічі більше, ніж у червні.

Наприклад позаминулого тижня до програми приєдналися 9 ОСББ, а за останній тиждень, з 25 по 31 липня, її учасниками стали ще 15 ОСББ, які залучили майже 2 млн грн на проведення енергоефективних заходів у своїх будинках.

За даними проведеного Держенергоефективності аналізу, зазвичай ОСББ залучає близько 100 тис. грн на такі заходи, як заміна вікон та систем освітлення у під’їздах, встановлення лічильників тепла. Маючи більшу суму коштів, наприклад, 500 тис. грн, ОСББ проводить комплексні заходи з утеплення: облаштування ІТП, часткове утеплення будівлі, встановлення теплового насосу чи сонячного колектору.

Ті, хто зважився на «теплий» кредит на суму понад 1 млн грн, займаються комплексною термомодернізацією багатоповерхівки. У результаті проведених робіт витрати на опалення у мешканців багатоповерхівки зменшилися удвічі.

Загалом, з початку дії програми більше 300 ОСББ взяли участь в Урядовій програмі з енергоефективності, використавши більше 30 млн грн на утеплення.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.