Чим трамбувати пісок під тротуарну плитку

Чим трамбувати пісок під тротуарну плитку
Трамбування піску у процесі укладання тротуарної плитки потрібна для того, щоб одержати щільний шар, який не піддається усадці і стиску, який стане надійною опорою для прийняття навантаження від плитки.

Ретельно утрамбований пісок не схильний таким процесам як стиск або розтяг. Крім того, піщана подушка запобігає потраплянню вологи під нижніх шарів ґрунту до плитки. Для того, щоб домогтися ретельної трамбування піску, необхідно засипати його на підставу невеликими порціями, які постійно змочуються водою.
Крім того, починати роботу слід з очищення ґрунту від родючого її шару. Далі йде ретельне трамбування самого грунту з допомогою спеціального ковзанки або ручного інструменту. Тільки після цього починається влаштування піщаної подушки, кожні 3 см якій дуже ретельно трамбують. Для перевірки щільності утрамбовування, слід одягнути чоботи і пройтися по піску, відсутність слідів говорить про якісне виконання робіт.

Для трамбування піску використовується ручний інструмент або спеціальний вібратор. Використання вібраційної плити дозволяє значно прискорити цей процес. Однак, при відсутності у вас на ділянці інструменту для трамбування піску, достатньо взяти звичайний брус і приробити до нього ручки. За допомогою такого інструменту вдається ретельно утрамбувати пісок під плитку, хоча і за часом цей процес триває трохи довше.

Пісок укладається на основу шарами за 20-30 мм, причому наступний шар насипають тільки після ретельної і повної утрамбування попереднього. За допомогою будівельного рівня контролюйте горизонтальність засипки. Облаштовувати піщану подушку рекомендуємо із застосуванням крупно фракційного піску, який відмінно протистоїть перед стисненням.

Далі рекомендується простелити матеріали на основі геотекстилю на них покласти подушку з гравію. Товщина шару такої подушки складає близько 150 мм. Після цього, підстава знову засипається піском і ретельно утрамбовується. Далі проводиться укладання плитки. Плитка повинна на третину зануритися в пісок, для контролю правильності її розташування, скористайтесь гумовою киянкою. Після укладання кожного ряду плитки, перевіряйте горизонтальність за допомогою рівня.

Установка бортів та стічної системи для води проводиться перед тим, як класти плитку на пісок. Фіксація даних елементів досягається шляхом їх укладання на бетонний розчин. Укладайте плитку в напрямку від себе. Після завершення монтажних робіт усі щілини між плитками засипаються піском. Далі поверхню заливають водою і чекають три дні. Після цього, плитка готова до експлуатації.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.