Через місяць Житомир прийматиме масштабний мистецько-просвітницький фестиваль «Голова-галоша»

Через місяць Житомир прийматиме масштабний мистецько-просвітницький фестиваль «Голова-галоша»
Осінь у Житомирі обіцяє бути багатою на культурні події. Вже 24 вересня у нашому місці відбудеться всеукраїнський фестиваль «Голова-галоша». Музика, драйв та особлива атмосфера на відкритому повітрі – чудовий антидепресант. На один день літній театр «Ракушка» та міський парк культури і відпочинку перетворяться у центр масштабного мистецько-просвітницького проекту.

Про фестиваль «Голова-галоша» сайту «Житомир-онлайн» розповів його організатор та ідейний натхненник – засновник і власник рекламної агенції «КРАН» Володимир Котик.

Розкажіть, будь ласка, чому фестиваль має назву «Голова-галоша»?

З приводу назви було багато баталій. Вона мені сподобалася одразу, але її мало хто підтримував. У назві є свій символізм, який поєднує дві протилежності. По-перше, голова – це символ розуму, мудрості та світла, а не просто голова на плечах. По-друге, галоша – це повна протилежність. Взагалі фестиваль орієнтований на молодь, аби вона прийшла, подивилася і задумалася, ким вона може стати у житті і як цього досягти. Це фестиваль, на якому музична програма буде поєднана з пізнавальними заходами.

Через місяць Житомир прийматиме масштабний мистецько-просвітницький фестиваль «Голова-галоша»



Звідки з’явилася ідея фестивалю саме такого формату?

Фестиваль «Голова-галоша» – це як нав’язлива музика, що давно крутилася в моїй голові. Як приклад, колись я хотів купити контрабас, хоча завжди грав на бас-гітарі. Я не заспокоївся, поки не купив собі цей музичний інструмент. Отак із фестивалем, хоч він і забирає багато сил і часу, але дуже хочеться втілити цю ідею в життя. Підготовка заходу відбувається паралельно з моєю основною діяльністю, але це не заважає провести фестиваль на високому рівні, як доказ, його хедлайнери.

Хто буде виступати на сцені перед глядачами?

У фестивалі братимуть участь і житомирські гурти: «Разом ліпше» vk.com/razom_lipshe, facebook.com/groups/755784641205942/ – захоплюють цікавим інструментальним звучанням та мотивуючими позитивними піснями, «ZERNO» vk.com/club118499910 – з оригінальним тембром вокаліста та віолончеллю, «The Heartbeats» vk.com/theheartbeatsbb – грають хард-рок, «Retro 21» vk.com/retro_21 – виділяються акордеоном та власними музикою і текстами, «Остров добрых надежд» vk.com/odnzt, facebook.com/turbotelega – протягом останніх двох років беруть активну участь у фестивальному русі України і прагнуть «пробитися» у музичні топи. А головні хедлайнери – це всеукраїнськи відомі гурти «Гуцул Каліпсо» vk.com/gutsulcalipso, facebook.com/GutsulCalipso та «Epolets» vk.com/epolets, facebook.com/epolets/

Зорієнтуйте, будь ласка, наших читачів у музичному стилі фестивалю. Це буде рок-музика?

Якщо в цілому, то фестиваль матиме рокове спрямування. Наприклад, «Epolets» це рок, «Остров добрых надежд» – це дивний стиль «турбо-тєлєга», «Гуцул Каліпсо» більше навіть тяжіють до фанку з файним звучанням мідних духових інструментів. Гурт «Epolets» здебільшого зорієнтований на молодь. Він був признаний одним з найфестивальніших в Україні та зіграв більш як на 20 великих фестивалях як країни, так і зарубіжжя. А «Гуцул Каліпсо» – український колектив, який утримує популярність вже більш, ніж 15 років, але хлопці ще жодного разу не виступали у Житомирі. Тобто, всі учасники однозначно знайдуть своїх слухачів.

Що окрім музики ви пропонуєте своїм гостям?

Перед концертом у Шодуарівському парку, від самого мосту і до літнього театру «Ракушки» буде цікава програма: поетична площа, ярмарок, майстер-класи, алея здоров’я, фотосушка, арт-галерея, квести, фудкорт. Фестиваль проводиться вперше, та триватиме цілий день. Всі локації – безкоштоні, а вхід на музичну програму – платний. Квитки вже можна придбати у мережі закладів «Челентано». Зараз вартість 80 гривень, а в день проведення фестивалю вартість буде вищою.

Через місяць Житомир прийматиме масштабний мистецько-просвітницький фестиваль «Голова-галоша»

На яку кількість відвідувачів фестивалю очікуєте?

За нашими попередніми підрахунками, фестиваль збере від 5,5 до 7 тисяч гостей. Тобто, це ті, хто прийдуть в парк, а також глядачі в театрі «Ракушка».

Серед багатьох людей поширений стереотип, що Житомир – це не фестивальне місто. Чи зможе «Голова-галоша» його зруйнувати?

Останній рік-два в Житомирі збільшилась кількість фестивалів, але для того, аби люди з інших міст приїздили на фестивалі у Житомир, має бути WOW-ефект. Тобто, в нашому місті потрібно проводити заходи, яких більше ніде немає. Можливо, «Голова-галоша» і стане фестивалем, який остаточно зруйнує стереотип про те, що Житомир не фестивальне місто.

Хто допомагатиме вам під час фестивалю «Голова-галоша»?

У нас хороша команда координаторів, котра буде представлена дещо згодом, це дружні амбіційні люди!
Також, ми запрошуємо активних молодих людей, які стануть нашими волонтерами. Пропонуємо співпрацю на партнерських умовах. Всі, хто долучаться до підготовки та організації, матимуть нагоду не лише відвідати концерт і поспілкуватися з виконавцями. Наші помічники ще й отримають сертифікат, який буде підтверджувати їхній досвід, як волонтерів, що може знадобитися в майбутньому.
Форма для волонтерів
https://docs.google.com/forms/d/1oDRzbAA7CeMPLcNAVZbqaQ4vTvOkIMa8Ue-uC4WaIWg/viewform?edit_requested=true

Дізнавайтеся всі новинки та цікавинки про фестиваль на офіційному сайті та в соціальних мережах:

www.golova-galosha.com.ua
https://vk.com/golovagalosha
https://www.facebook.com/golovagalosha/


Через місяць Житомир прийматиме масштабний мистецько-просвітницький фестиваль «Голова-галоша»

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.