Пілотний проект ринку землі в Україні

"Року, який передбачений для прийняття остаточного рішення про скасування мораторію на продаж землі, досить, але тільки для впровадження пілотного проекту в якомусь регіоні, щоб люди переконалися, що їх не обманюють. Активно це робити, як це пропонує Міжнародний валютний фонд, ні в якому разі не можна ", - сказав народний депутат, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко під час круглого столу в рамках спеціального проекту" УНІАН-АГРО ".

Пілотний проект ринку землі в Україні


Козаченко додав, що введення ринку землі в країні сприятиме зростанню капіталізації бізнесу та поліпшення доступу сільськогосподарських підприємств до короткострокових фінансових ресурсів. Однак він стверджує, що оскільки різка відміна мораторію на продаж землі, пропонована Міжнародним валютним фондом, буде відбуватися на тлі падіння прибутковості підприємств і відсутності держпідтримки, фермери побоюються, що їх обдурять.

"Все це треба враховувати", - підсумував Козаченко, додавши, що остаточне рішення про впровадження ринку землі в Україні має бути прийнято з урахуванням думок всіх учасників ринку і профільних асоціацій.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада продовжила діючий в Україні з 2001 року мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 2018 року. Разом з тим, введення ринку землі є одним з ключових умов співпраці з ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом.

Власниками землі сьогодні є тільки фізичні особи, які фактично позбавлені права розпоряджатися нею. У зв'язку з цим всі аграрні підприємства України обробляють тільки орендовану землю. Однак експерти стверджують, що тіньовий ринок землі в Україні існує.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.