Вибираємо разом автоматичну насосну станцію

Вибираємо  разом автоматичну насосну станцію
Види автоматичних насосних станцій

На даний момент існує дві основні групи автоматичних насосних станцій водопостачання: стаціонарні і портативні установки.
Стаціонарні насосні станції зазвичай поставляються для вже розробленого проекту водопостачання. У процесі комплектації цієї установки підбирається водяний насос, параметри якого здатні забезпечити безперебійну подачу води з існуючого джерела, підвищити і підтримувати тиск у системі, забезпечити доставку води до всіх передбаченим проектом споживачам. Крім насоса, залежно від передбачуваних обсягів витрати води, підбирається мембранний бак.
Портативна насосна станція поставляється єдиним блоком і цілком комплектується в умовах заводу-виробника. Подібне обладнання має менші розміри, відрізняється мобільністю, не вимагає створення спеціальних умов у місцях використання.
Принципові технічні характеристики насосних станцій
Тепер пропоную розглянути найбільш важливі параметри, що визначають якість і безперебійність роботи насосної станції.

Глибина всмоктування
Станція може забирати воду з джерел з перемінним або постійною наявністю води. До джерел з постійною наявністю води відносяться свердловини та колодязі. Якщо для забору води використовується саме таке джерело, основним критерієм вибору насосної станції стає така характеристика, як глибина всмоктування. Слід розуміти, що у насосів існують певні обмеження по забору води з встановленою глибини.
Датчики наявності води в системі
У деяких випадках для забору води застосовуються змінні джерела води, що представляють собою водні резервуари, які періодично наповнюються привізною водою чи іншими відповідними засобами. При використанні подібних джерел виникає ризик холостий роботи насоса (коли вода в резервуарі закінчується).
Робота насосної станції в холостому режимі може призвести до її виходу з ладу. Щоб не допустити цього застосовуються спеціальні автоматизовані системи, що визначають наявність води в резервуарі і отключающие насос при виснаженні джерела.

Рівень тиску в системі
Наступна важлива технічна характеристика, що впливає на роботу автоматичної насосної станції, пов’язана з величиною тиску, який обладнання може створити у водогінній мережі. Цей параметр цілком залежить від потужності насоса, яким комплектується станція.
Від величини тиску в системі, в свою чергу, залежить відстань, на яку може подаватися вода. Особливу важливість набуває ця характеристика у випадку, якщо автоматична насосна станція водопостачання встановлюється для забезпечення водою будівлі, що має кілька поверхів. Крім того, ця характеристика впливає на загальний обсяг транспортованої води.
Фактори, пов’язані з величиною тиску, прогнозуються і розраховуються на стадії розробки проекту. При цьому параметри насоса слід брати з деяким запасом.

Економічність і обсяг мембранного бака
Важливе значення має така характеристика, як економічність насосної станції. З метою підвищення економічності застосовуються два технічних рішення:
1. Автоматична система управління, яка визначає, при якому тиску води в системі відбувається вмикання і вимикання насоса;
2. Мембранний бак, що підтримує тиск в системі певний період часу.
Принцип роботи мембранного бака гранично простий. Бак розділений зсередини на дві секції за допомогою еластичної мембрани. В одній із секцій з допомогою повітряного насоса створюється тиск повітря, кілька перевищує розрахунковий тиск води в системі, при якому відбувається включення насоса.
У процесі роботи насоса тиск, нагнітається в мембранному баку, викликає деформацію мембрани і зменшення обсягу секції, що містить повітря. Ці процеси забезпечуються різницею тисків.
Після створення потрібного тиску насос відключається, до роботи підключається мембрана бака. У процесі забору води тиск у водопровідній системі знижується, що призводить до зворотної деформації мембрани і відновленню тиску в системі.
Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що чим більший об’єм мембранного бака, тим вище рівень економічності насосної станції.

Торгові марки
І, зрозуміло, при виборі насосної станції слід відокремлювати якісне обладнання від неякісного. Ситуація ускладнюється тим, що на російському ринку сьогодні представлені автоматичні насосні станції водопостачання від цілої маси виробників.
Особливої уваги заслуговує продукція таких компаній, як Grundfos, KARCHER, DAB, Aquatech, Nocchi Pentair Water, Flotec, Wilo. Ці торгові марки заслужили бездоганну репутацію не тільки в нашій країні, а й на західному ринку. Настійно рекомендую не економити на цьому обладнанні, а робити вибір на користь перевіреного і випробуваного якості.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.