Фарбуємо дерев’яні поверхні правильно

Фарбуємо дерев’яні поверхні правильно
Від того, де буде перебувати річ - на вулиці або в приміщенні - вибираємо відповідну фарбу.

Позбуваємося старого покриття шкребком або шпателем. Зашпаровуємо щілини спеціальною шпаклівкою по дереву і після висихання шліфуємо;
Проходимося по деревині грубою шкуркою для додання їй рівної поверхні. Далі зачищаємо дрібною наждачкою (зернистість - вище 150).

На замітку:
Обов'язково рухайтеся строго уздовж волокон дерева!
Видаляємо тирсу з поверхні дерева сухим дрантям, після чого протираємо м'якими вологими серветками. Потім ретельно ґрунтуємо дерево декількома шарами. Під темну фарбу підходить ґрунтовка сірого кольору, під світлу - біла;
Знадобляться щітки різних розмірів. Так ми рівніше офарбимо і великі поверхні, і деталі подрібніше. Вмочаємо кінчик щітки у фарбу й наносимо її короткими мазками на дерев'яну поверхню, стежачи, щоб не було залисин. Щоб фарба лягла рівно, між нанесенням мазків не повинно бути пауз.

На замітку:
Олійні фарби мають краще зчеплення з деревом, чим латексні, і надійніше захищають його від вологи. Разом з тим, фарби на основі латексу швидше сохнуть.

Фарбування більш дрібних деталей виконуємо невеликою щіткою з відповідним діаметром. Наносимо фарбу крапковими короткими мазками в куточки і на маленькі деталі. Шар фарби не повинен бути товстим, інакше мазки будуть помітними.
Другий шар фарби наносимо після повного висихання першого шару.
Перед тим як нанести останній шар фарби, поверхню зачищаємо, для цього використовуємо наждачку-нульовку. У цьому випадку завершальний шар фарби ляже гладко.

На замітку:
Після того як останній шар висохне, наносимо на нього захисне покриття у два-три шари, що вбереже фарбу від вологи. Це необхідно зробити в тому випадку, якщо наш дерев'яний виріб призначений для вулиці.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.