Вибираємо стелі для спальні

Вибираємо стелі для спальні
Здійснюючи обробку в спальній кімнаті, доводиться враховувати цілий ряд факторів, адже в цьому приміщенні людина проводить приблизно третину свого життя. При цьому, спальня повинна бути не просто красивою і теплою: дуже важливо створити там максимальний комфорт для відпочинку і розслаблення, і тип стелі грає в цьому не останню роль.

Для обробки стелі в спальні найчастіше використовують один з наступних матеріалів:

1. Натяжні стелі. Найсучасніший тип обробки стелі, що відрізняється особливою красою і швидкістю установки: для цього не потрібна попередня очистка або вирівнювання старої підстави, так як полотно натягується поверх нього. З урахуванням особливостей спальні, бажано не застосовувати натяжні стелі з ПВХ або інших синтетичних матеріалів: кращим варіантом в даному випадку буде тканинна натяжна стеля. З недоліків подібної обробки можна виділити її дорожнечу і специфічність догляду за матеріалом. Для дитячих кімнат бажано підбирати щось більш екологічне.

2. Шпаклівка. Традиційний тип обробки стель в різних приміщеннях, включаючи спальні. Найголовніше його перевага - нешкідливість, так як застосовувані матеріали в основному мають мінеральну основу. Найчастіше шпакльована стеля фарбується в світлі пастельні тони, що також дуже добре підходить для спальні. До недоліків шпаклівки зазвичай відносять трудомісткість і деяку декоративну однотипність: однак, якщо застосувати гіпсокартонні плити, які теж повністю нешкідливі, можна не тільки прискорити процес вирівнювання стелі, але і створювати красиві багаторівневі конструкції, де за допомогою підсвічування можна створювати широкий спектр візуальних ефектів.

3. Шпалери. Цей тип обробки, по суті, відноситься до попереднього, однак має свою специфіку за рахунок застосування спеціальних стельових шпалер для спальних і дитячих кімнат: особливо красиво виглядає матеріал з фосфоричними вставками у вигляді зірок, що імітують в темряві нічне небо. Для дитячої кімнати можна підібрати подібний матеріал із зображенням квітів, птахів або героїв мультфільмів. Також відмінно виглядають шпалери під фарбування різних пастельних тонів.

Вибираючи обробку для стелі спальні, важливо не гнатися за особливою ефективністю, а робити вибір в сторону спокою і простоти: адже це саме те, що хочеться побачити щоранку, після пробудження.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.