Поради щодо вибору кутового дивана

Нерш ніж придбати такий диван, необхідно знати, за якими критеріями варто обирати такий чудовий елемент інтер'єру.

Поради щодо вибору кутового дивана

5 правил вибору хорошого кутового дивана

1. Виміряйте приміщення та оберіть форму дивана
Кутові дивани - вироби досить габаритні. Тому, щоб покупка не обернулася розчаруванням, правильно виміряйте приміщення, в якому плануєте поставити диван. Пам'ятайте, що похибка навіть в декілька сантиметрів може коштувати вам витраченого часу та грошей. Потім обирайте річ чітко за розміром або меншим від нього. Також не забудьте ретельно продумати, яка форма буде найбільш оптимальною. Найпоширенішою є класичні Г-подібні дивани.

2. Вибирайте якісний каркас дивана
Найкращим варіантом є каркас, зроблений із цільного дерева, а не склеєний із брусів. Бажано, щоб це були тверді породи: бук, модрина, дуб. У складі каркаса може бути ДСП. Якщо вони присутні, важливо переконатися, що даний матеріал був заламінований, або ж покритий спеціальним, що дуже важливо, нетоксичним барвником. Звичайно, дивани з цілісним дерев'яним каркасом мають чималу вартість. Тому, якщо вас цікавлять більш бюджетні моделі, зверніть увагу на ДСП-каркаси. Вони, звичайно, поступаються дерев'яним, але у разі якісного їх виробництва теж прослужать достатньо довго.

3. Гарне наповнення - запорука комфорту
В основному, наповнення дивана може бути двох видів - блок залежного плетіння «Bonnel» і незалежний пружинний блок «PocketSprings». Звичайно ж, другий варіант є кращим, бо в «Bonnel» всі пружини скріплені між собою і якщо людина сіла з одного боку дивана, то пружини з протилежного боку теж прогнуться. Таким чином, якщо на диван сяде ще хтось з відчутно меншою вагою, то він буде «скочуватися» до того, хто має більшу вагу. У «PocketSprings» кожна пружина знаходиться в окремому чохлі, що дозволяє розподіляти навантаження рівномірно. Але коштує диван з таким наповненням дорожче.

Що стосується м'якої частини виробу, то найбільш поширений з наповнювачів - це пінополіуретан. Хорошої якості, він забезпечить дивану пружність і еластичність. Також досить поширеним є такий матеріал, як синтепон.

4. Визначте, чи потрібен вам механізм трансформації
Якщо ви задаєтеся питанням, як обрати кутовий диван для сну, то, звичайно ж, механізм трансформації вам необхідний, щоб перетворювати диван в комфортне спальне місце. Найбільш надійним, який забезпечує рівне спальне місце та є легким у користуванні є механізм «Єврокнижка». Ще одним механізмом трансформації, який годиться для щоденного користування, можна назвати «Виїзний». А ось «Мералат» і «Седафлекс» підійдуть лише для нечастого використання. Якщо ви взагалі не плануєте його розкладати, сміливо купуйте диван без трансформаційного механізму.

5. Оббивка дивана повинна бути практичною і красивою
Тканина повинна бути достатньо міцною, щоб не протиралася, не блякла і не "качатися" від постійного впливу на неї та тертя. До оббивки середньої цінової категорії відносяться гобелен і жаккард. Дорожчі - велюр, шенилл, флок. Для тих, хто любить посидіти на дивані з чашкою чаю або іншого напою, існує тефлоновий флок - текстиль зі спеціальним просоченням, яке відштовхує воду.

Кутовий диван при його вмілому виборі стане практичною прикрасою інтер'єру, буде служити як зручним спальним місцем, так і просторою річчю для приємного проведення часу з друзями.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.