Те, що створює домашній комфорт

Перше, на що варто звернути увагу - це вибір кондиціонера.

Те, що створює домашній комфорт

Види кондиціонерів

Перш, ніж купити кондиціонер, необхідно визначитися з його типом установки. Мобільний кондиціонер підійде тим, хто планує користуватися одним і тим же пристроєм в різних кімнатах або просто хоче направляти його в різні кути за потребою.

Але при цьому слід пам'ятати, що за мобільність доведеться платити зайвим рівнем шуму і великим рахунком за електроенергію.

Спліт-система - це стаціонарний кондиціонер, один блок якого розташовується зовні будівлі, а другий кріпиться в приміщенні. Такий варіант споживає менше енергії і практично не шумить, хоча і не володіє такою мобільністю, як попередній тип.
Мульти спліт-система працює за схожим принципом, але до одного зовнішнього блоку підключається декілька внутрішніх. Цей варіант більше підходить для офісних будівель, ніж для житлових приміщень.
Розібравшись з кондиціонуванням, перейдемо до опалення та гарячоъ води, а саме - до газових котлів.

Вибір газового котла

Те, що створює домашній комфорт

Перш за все, варто відзначити, що газові котли бувають одноконтурні та двоконтурні. Одноконтурні підходять тільки для нагріву води для центрального опалення. А двоконтурні, хоч і коштують дорожче, але можуть забезпечити як опалення, так і гаряче водопостачання.

Також всі котли діляться на підлогові і настінні. Тут все залежить від приміщення, в якому буде встановлено котел. Стаціонарні котли можуть бути як з вбудованим бойлером, так і без нього. Вбудований варіант - це непогана альтернатива окремим котла і бойлера: важить більше (тому він і підлоговий), але виглядає привабливіше, адже вся арматура схована всередині корпусу.

Кращі підлогові котли мають чавунний теплообмінник, а не сталевий або алюмінієвий. Він важкий, але найбільш довговічний.

Настінні котли виграють за рахунок меншої ваги і помірної ціни. Двоконтурна модель такого котла без бойлера за розмірами схожа з кухонним шафою, так що це відмінний варіант для квартири або невеликого будинку, де не потрібна велика потужність обігріву.

Розвиток сучасної техніки для дому дозволяє зробити житло максимально комфортним і затишним. Крім того, багато пристроїв практично повністю позбавляють від залежності від центральних систем опалення та гарячого водопостачання. Витратьте трохи часу на те, щоб зробити відповідні розрахунки, і ви про це точно не пошкодуєте.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.