Підсумки роботи Держархбудінспекції

Підсумки роботи Держархбудінспекції
Деражрбудінспекція видала 3,8 тис. ліцензій на провадження господарської діяльності у сфері будівництва, що на 31% більше ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше ліцензій видано в Києві (1,3 тис.), Дніпропетровській (423) та Київській (359) областях.

Також в січні-вересні 2016 р. Держархбудінспекція здійснила більше 18 тис. планових та позапланових перевірок об’єктів будівництва та на 5,8 тис. об’єктах виявила порушення містобудівного законодавства, що на 20% більше ніж за аналогічний період минулого року. Таким чином, третина будівництв в Україні відбувалась з порушеннями. Порушників оштрафовано на загальну суму 205,8 млн. грн.

У ІІІ кварталі 2016 р. ДАБІ опрацювала 50,7 тис. дозвільних документів у сфері будівництва. З них 13,8 тис. повідомлень та 21,6 тис. декларацій про початок виконання будівельних робіт, 14,8 тис. декларацій про готовність об’єкту до експлуатації, 285 дозволів на будівництво, а також 189 сертифікатів готовності закінчених будівництвом об’єктів.

Слід докласти максимум зусиль, щоб до кінця року усі обласні центри України отримали нові містобудівні повноваження. Вже незабаром ми передамо такі функції Дніпру, Черкасам, Житомиру та Сумам. Влада інших великих міст зробить крок назустріч власним громадам та виявить бажання розширити свої можливості з контролю над будівництвом.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.