Чи будуть створені індустріальні парки в місті

Чи будуть створені індустріальні парки в місті
Мета заходу – детальне вивчення та подальше впровадження дієвих механізмів залучення інвестицій Житомирською обласною державною адміністрацією у функціонування індустріальних парків.

Для того, аби ознайомитись з перевагами створення індустріальних парків, на захід були запрошені представники районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст.

За словами директора департаменту економічного розвитку торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексія Шатила, Житомирська область одна з перших, яка успішно запроваджує механізм державно-приватного партнерства. І завдяки новим нормативно-правовим актам, що розроблені Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Житомирщина зможе мобілізувати внутрішній майновий ресурс, майно громад, приміщення для того, щоб отримати додатковий фінансовий ресурс при створенні індустріальних парків. Завдяки чому буде забезпечено додаткові надходження до бюджету області.

Фахівці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України наголосили на важливості та актуальності функціонування індустріальних парків. Також окреслили основні умови створення парків, розповіли про потенційних суб’єктів індустріальних парків та їх діяльності, перевагах та пріоритетах їх функціонування на території області.

Загалом: на території Житомирської області створено 2 індустріальні парки: індустріальний парк «Коростень» площею 42,2 га (включено до Реєстру індустріальних парків у квітні 2014 року) та індустріальний парк «ЖИТОМИР-СХІД» (включено до Реєстру індустріальних парків у жовтні 2016 року). Пріоритетними напрямами діяльності в рамках індустріального парку «ЖИТОМИР-СХІД» визначено виробництво будівельних матеріалів, машинобудування, приладобудування, деревообробка, виробництво товарів легкої та харчової промисловості, ІТ технології, будівництво логістичного центру та центру з технічного обслуговування та ремонту літаків. Прогнозується створення близько 1000 робочих місць та залучення близько 33 млн. дол. США.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.