Кабмін згадав про космічну галузь

У ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, прем'єр розкритикував ефективність управління космічною галуззю і висловився про необхідність якнайшвидшого виведення з кризи підприємств галузі, якы мають великий потенціал, серед яких він згадав ДП "Південьмаш" (Дніпро).

Як повідомив В.Гройсман, за підсумками розгляду ситуації в космічній галузі на закритій нараді в Кабміні, він прийняв рішення про створення спеціальної робочої групи, яка повинна провести детальний аналіз ситуації, що склалась в галузі. "Хочу розібратися, що відбувається в космічній галузі: які ведуться проекти, чи ефективно вони ведуться? Чи є там великі проблеми? А я думаю, що проблеми там є", - сказав він.

Прем'єр акцентував на тому, що першочергового аналізу вимагає ситуація з фінансуванням галузі, а також діюча система управління галуззю.

Кабмін згадав про космічну галузь
(Південний машинобудівний завод)

"Скільки нам потрібно ресурсів, які джерела фінансування? Як повинна працювати система управління космічною галуззю? Це все вимагає сьогодні відповіді, тому що там сьогодні немає навіть ефективної системи управління цією галуззю", - сказав він.

В.Гройсман подякував парламенту за прийнятий в четвер закон про погашення 400 млн. грн заборгованості ДП "Південьмаш" за електроенергію, зазначивши: за підсумками наради в Кабміні ДКАУ також доручено забезпечити погашення наявної на сьогоднішній день на підприємстві заборгованості по зарплаті обсягом, за його словами, від "50 до 60 млн грн".

"Потрібно виводити ці підприємства з кризи: вони мають великі можливості і потенціал", - підкреслив прем'єр, зауваживши: "Це гріх заводити їх в те місце, де вони сьогодні перебувають".

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.