Очищаємо поверхні від плям

Очищаємо поверхні від плям
Ми пропонуємо добірку порад, щодо очищення різних поверхонь від різних плям, залишених після виконання ремонтних робіт, чи просто під час домашнього господарювання.

МЕТАЛЕВІ (ХРОМОВАНІ) ПОВЕРХНІ

Металеві поверхні і предмети з хрому слід натирати подрібненою в порошок крейдою, а після цього потрібно полірувати їх м’якою (баєвою або оксамитовою) ганчірочкою, тоді завжди поверхні будуть радувати господаря блиском.

ГІПСОВІ ПОВЕРХНІ

Різні гіпсові фігурки, а також рамки для фотографій небажано очищати за допомогою абразивних засобів. Слідуючи побутовим хитрощам, слід взяти звичайний м’якуш чорного хліба, який позбавить ці предмети від накопиченого пилу і різних забруднень.

ДЕРЕВ’ЯНІ ПОВЕРХНІ

Додати блиск дерев’яним поверхням меблів звичайно можна, але потрібно протерти їх сумішшю оцту з оливковою олією, у пропорції 1:1. Суміш перед нанесенням необхідно ретельно збовтати. Після цього слід протерти меблі м’якою ганчірочкою.

МІДНІ ПОВЕРХНІ

Існують також побутові хитрощі і для очищення міді. Очистити мідні поверхні і вироби від зеленуватого нальоту можна, обробивши їх половинкою лимона, через 10 хвилин предмет потрібно почистити щіткою (якщо поверхня маленька, то зубною), а потім слід сполоснути водою. Якщо мідний виріб сильно забруднений, або дуже старий, то його потрібно покласти в оцет (щоб покрив весь предмет), додати дві великі ложки солі і прокип’ятити. Після охолодження досить обполоснути річ і витерти насухо.

ПОДРЯПИНИ НА ЛАМІНАТІ

Прибрати подряпини на ламінаті (не дуже глибокі) можна за допомогою воскового олівця. Найголовніше – підібрати відповідний тон. Після нанесення, поверхню потрібно буде відполірувати сухою ганчіркою.

СЛІД ВІД ПРАСКИ НА ОДЯЗІ

Якщо після прасування залишився блиск від праски, то і на цей випадок також знайдеться набір побутових хитрощів. Найпопулярніший метод – застосування води з оцтом. В ній потрібно замочити одяг, а після вийняти, дати стекти і висушити. Можна також спробувати сліди протерти розрізаною цибулиною.

ПЛЯМИ ВІД ВИНА

Вино з оббивки м’яких меблів або килима стирається спиртом. Якщо пляма утворилася від червоного вина, відразу після того, як воно було пролито, то потрібно засипати її шаром кухонної солі, яка витягне на себе рідину і не дасть їй глибоко вбратися. Після видалення солі потрібно протерти поверхню ганчіркою, змоченою горілкою або слабким спиртовим розчином.

ПЛЯМИ ВІД СОКУ

Сік з м’яких меблів слід видаляти сумішшю оцту і нашатирного спирту. Обробляють плями цим розчином. Після чого необхідно промокнути поверхню чистою вологою ганчіркою. Увага! Цей склад підходить далеко не для всіх матеріалів, тому перед обробкою слід перевірити його дію на тильній стороні меблів.

ПЛЯМИ ВІД ВОСКУ (ПАРАФІНУ)

За допомогою побутових хитрощів можна прибрати з одягу плями від воску або парафіну. При потраплянні краплі воску на тканину ні в якому разі не слід намагатися прибрати відразу. Краще взяти кубик льоду, загорнути його в целофан і прикласти до краплі воску, щоб вона якомога краще застигла. Видалити застиглу пляму можна за допомогою ножа. Залишену жирну пляму слід попрасувати праскою через промокальний папір, наприклад, через паперову серветку. Жир вбереться в папір. Слід повторювати маніпуляцію кілька разів, міняючи папір, до повного зникнення плями. Потім річ потрібно випрати.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.