Ідеї з облаштування балкону та лоджії

Ідеї з облаштування балкону та лоджії
Цей куточок, звичайно відкритий для сонця і вітру, є практично в кожній міській квартирі, і нехай площа його не така велика, а можливості по використанню обмежені в силу природних причин, недооцінювати ці кілька квадратних метрів ніяк не можна. Звичайно, мова йде про балкон.

Ідеї з облаштування балкону та лоджії

Дивно, але чомусь словосполучення «Дизайн інтер’єру» зазвичай з балконом або лоджією ніяк не асоціюється. Ну, правда, який же це інтер’єр? І місця мало, і холодно взимку, і меблі не встановити, і більше трьох чоловік не поміститься. Ось і використовується цей куточок квартири в якості сховища для всякої брухту, викинути який рука не піднімається.

Ідеї з облаштування балкону та лоджії

«Прикраси» з порожніх банок — можливо, спроба зробити цей захаращений балкон хоча б трохи оригінальнішим

Між тим балкон або лоджію можна досить легко і без особливих витрат перетворити в одне із найгарніших і функціональних місць у квартирі, необхідно тільки проявити трохи фантазії, творчості і докласти певних зусиль.

Відкритий простір

Почнемо з того, що підходити до облаштування лоджії і балкону необхідно по-різному. Це обумовлено самими конструкційними відзнаками:

Балкон — виступна частина будівлі, відкрита з трьох сторін і тільки з одного боку що примикає до житлового приміщення,
лоджія, навпаки, з двох боків оточений стінами, спирається на несучу стіну будівлі, а з третьої сторони має вхід у квартиру.
У зв’язку з цим зазвичай балкони — це відкриті всім вітрам майданчики, причому, якщо багатоквартирний будинок знаходиться на одній з центральних вулиць міста, влада може суворо контролювати зовнішній вигляд фасадів будівлі і вимагати не порушувати первісний стан балкона. Тобто, засклити такий балкон будинку старої забудови не вийде і доведеться облаштовувати саме відкритий, запроектований архітектором варіант.

Звісно, можливості використання такого балкона досить обмежені — відпочивати тут можна тільки в теплу пору року та за умови гарної погоди. І все ж, перетворити відкритий балкон в чарівний сад, місце посиденьок з друзями і просто зону для релаксації цілком можливо.

Ідеї з облаштування балкону та лоджії


Перше, що необхідно зробити, починаючи облаштування відкритого балкона — вибрати підлогове покриття. Більше, власне, міняти нічого не потрібно, крім, можливо, старого або зламаного огородження.

Найчастіше в таких випадках використовується керамічна плитка, яка відмінно переносить перепади температури і дощі, легко миється і стойко переносить зовнішні впливи. Ні шматок лінолеуму, ні пластиковий килимок «під травку» не зможуть зрівнятися з плиткою ні по стійкості, ні за зовнішньою привабливістю.

Потім справу за вибором квітів, без яких цей відкритий куточок буде виглядати занадто нудно, зараз придбати вже квітучі рослини в підвісних кашпо або підлогових керамічних горщиках не складе труднощів. Решітки балкона — відмінна опора для витких рослин, а доповнити такий простий інтер’єр можна, розташувавши на стіни пластикових пташок, спорудивши легкі арки в якості опори для в ’ юнів і прикрасивши горщики і вазони з квітами оригінальними деталями.

До речі, не так давно з’явилася в нашій країні технологія вирощування вертикальних садів дозволить перетворити відкритий балкон у городик, де крім квітів можна виростити корисні овочі і зелень.

Ідея перша — вертикальні сади. Проста конструкція і невеликі розміри вертикального саду дозволять збирати врожай зелені на відкритому балконі все літо. Головна умова — за рослинами та квітами потрібно доглядати! Прочитати докладніше про такий спосіб озеленення можна в цій статті — >Вертикальні сади

Навіть такий дуже простий, повністю відкритий балкон завдяки великій кількості кольорів виглядає просто чарівно

Якщо планується використовувати балкон як зони відпочинку в літній час, то не обійтися без меблів. Краще використовувати легкі плетені комплекти, які не бояться сонця і вологи, прикрасити їх можна м’якими подушками, які доведеться прибирати під час сильних злив. Ще один недорогий і найпоширеніший варіант — меблі з кольорового пластику.

Ідеї з облаштування балкону та лоджії

Ідея друга — плетені меблі відмінно виглядає на відкритому балконі, дозволяючи проводити тут теплі вечори з комфортом

Якщо балкон занадто малий, можна підібрати складну меблі, яка при необхідності буде забиратися в кут або заноситися всередину квартири.

Ідея третя — оригінальний комплект складаний меблів для балкона — і місця не займає, і посидіти можна зручно

Головний недолік відкритого балкона — саме відсутність захисту від пилу, вітру і цікавих поглядів. Останній недолік можна спробувати виправити за допомогою досить щільної фіранки, яка буде опускатися при необхідності, приховуючи власників від перехожих. Ще один непоганий варіант — -маркізи навіси, які широко поширені в південних країнах і є надійним захистом від сонця.

Ідеї з облаштування балкону та лоджії

Ідея четверта — такі навіси-маркізи можуть прикривати не тільки вхід у магазин, але і відкритий балкон, їх легко приєднати до балкону верхнього поверху, можна замовити навіс за індивідуальними розмірами. Можуть мати будь-яку форму, представляючи собою металевий каркас, обтягнутий латексної тканиною, яка не боїться сонця і дощу

Щільні білі штори для балкона приховають господарів від цікавих очей, однак стирати їх доведеться досить часто — вулична пил буде безперешкодно осідати на тканині

У будь-якому випадку не можна забувати, що і відкритий балкон потребує системи освітлення, яка може стати відмінним доповненням дизайну і справжньою родзинкою інтер’єру.

Ідея п’ята — не обов’язково встановлювати один великий світильник, хоча кований вуличний ліхтар чудово прикрасить відкритий балкон, можна вибрати і такий варіант — цілу гірлянду круглих ліхтариків

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.