Оформлення нерухомості за новими правилами

Оформлення нерухомості за новими правилами
Цим документом було внесено зміни в порядок реєстрації права власності на нерухоме майно. Контролювати суб'єктів реєстрації буде Міністерство юстиції України, яке має право перевіряти їх та приймати рішення про:

• тимчасове блокування доступу держреєстратора до державного реєстру прав на нерухоме майно;

• анулювання доступу держреєстратора до державного реєстру прав;

• притягнення до адміністративної відповідальності держреєстратора;

• напрямку до вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції, подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю (якщо нотаріус порушив законодавство, завдавши збитків інтересам держави або громадян при здійсненні дій;

• скасування акредитації суб'єкта державної реєстрації прав на нерухомість.

Державний реєстратор під час процедури реєстрації нерухомості повинен використовувати дані з єдиного реєстру дозвільних документів і відомості з державного земельного кадастру. Це дає можливість виключити випадки подання держреєстратору підроблених або скасованих документів на нерухомість.

При реєстрації права власності на нерухоме майно заявник, при бажанні, може отримати витяг з державного реєстру прав на нерухоме майно в паперовій формі з відомостями про проведену реєстрацію з проставленими підписами і печаткою державного реєстратора.

Зазначеним законом передбачається можливість власника нерухомості зупинити реєстрацію і звернутися до суду із заявою про вимогу заборони реєстрації. При цьому, власник нерухомості протягом десяти робочих днів повинен надати держреєстратору рішення суду про заборону вчинення реєстрації

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.