Різновиди опалюваних приладів

Різновиди опалюваних приладів
Вибір опалювальних приладів відбувається залежно від їх теплової потужності. Наближений розрахунок потужності опалювального приладу виконується таким чином: 1кВт на 10м2. При цьому треба врахувати, що висота стель, де буде встановлений опалювальний прилад, не більш 3м, а стіни добре утеплюють. При виборі опалювального приладу для квартир важливим його показником, який потрібно враховувати, є допустимий його тиск. Важливим елементом приладу є його дизайн, який повинен доповнити або навіть прикрасити інтер'єр вашого домо-квартири.

Основні види опалювальних приладів:
1 – конвектори – принцип їх дії заснований на нагріві повітря, що проходить через них. У конвекторах на шляху проходження повітря від низу до верху розташовано ряд ребер, які нагріваються від теплоносія.

2 – традиційні опалювальні радіатори - віддають тепло у вигляді випромінювання, містять велику кількість теплоносія за рахунок великого об'єму.

3 – панельні опалювальні радіатори – опалювальні прилади комбінованого типу, що поєднують в собі властивості конвекторів і традиційних радіаторів.

Опалювальні прилади виготовляють з наступних матеріалів:

1 – чавун;
2 – алюміній;
3 – сталь;
4 – біметал.

Розглянемо позитивні та негативні властивості опалювальних приладів, виготовлених з вище перелічених матеріалів.

Чавунні радіатори встановлені практично в кожному старому домі та квартирі. До основних чавунних опалювальних приладів можна віднести: витримувані великих тисків, хороший опір іржі і звичайно добре віддають тепло, низьку ціну. До мінусів радіаторів можна віднести не сильну теплову інерцію, непривабливий зовнішній вигляд. Проте потрібно врахувати також, що вартість монтажу чавунних радіаторів досить висока. Якщо порівнювати вартість монтажу чистих металопластикових або поліпропіленових трус у поєднанні з алюмінієвими і сталевими радіаторами і чавунні опалювальні прилади із сталевими трубами, то вартість монтажу перших буде на 25-30 відсотків менше.

Якщо розглядати алюмінієві опалювальні прилади, то перші їх мінуса – це висока вартість і схильність до корозії. Вартість компенсують низька маса приладу, витримка достатня високого тиску, привабливий зовнішній вигляд і звичайно хороша тепловіддача. Має місце корозія алюмінієвих опалювальних приладів за умов, що є сприяння утворенню гальванопари алюмінію та іншого металу. Крім того, алюмінієві прилади мають підвищену теплову інерцію і для них необхідно проводити комплекс заходів, спрямованих на боротьбу з корозією.

У котеджних будинках найчастіше використовують сталеві панельні опалювальні прилади. Це пояснюється тим, то сталеві панельні прилади розраховані на невеликий тиск, який властиво котеджам. Сталеві панельні радіатори мають хорошу тепловіддачу і поєднання якість-ціна. Мала теплова інерція сталевих панельних радіаторів дозволяє здійснювати автоматичне регулювання температури в приміщенні.

Панельний радіатор

Панельні радіатори можуть підключаться збоку або знизу. На ринку радіатори з нижнім підключенням коштують дорожче, ніж опалювальні прилади з боковим підключенням. Це пов'язано з тим, пише iBud.ua, що в перших є вентиль термостатичного підключення, що дозволяє підключати терморегулятор і тримати температуру на певному рівні.

Біметалічні радіатори як і алюмінієві мають хорошу тепловіддачу, невелику масу (з алюмінію роблять корпус опалювального приладу), а труби всередині радіатора – сталеві. Основний недолік цих приладів – висока вартість. У заміському будинку біметалічні радіатори використовувати недоцільно, оскільки в таких будинках високий тиск відсутній, тоді "навіщо платити більше".

Сталеві трубчасті радіатори при перерахунку на один кіловат виділеного тепла зараз найдорожчі. Різновид сталевих трубчастих радіаторів – спеціальні радіатори для ванн. Вони оснащуються додатково електричним нагрівачем і можуть підключаться в систему опалення. Дизайнерські рішення для сталевих опалювальних приладів самі різні, тому сталеві радіатори часто використовують для підкреслення елементів інтер'єру.

Як правило опалювальні прилади розташовують під вікнами, що дозволяє блокувати теплим повітрям від радіаторів, конвекторів холод з вікна. У декоративних цілях іноді радіатори прикривають панелями, але при цьому багато тепла втрачається!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.