Властивості та класи ламінату

Властивості та класи ламінату
Зовні він виглядає, як тонкі (від 6 до 12 мм) дошки, шириною від 20 до 40 сантиметрів і довжиною від 1,1 до 1,4 метрів. Бокові сторони дощок гладкі, або адаптовані під монтаж способом шип-паз.

Зазвичай кількість шарів ламінату дорівнює чотирьом: захисний (пластик), декоративний (папір з картинкою), основний (ДВП) та стабілізуючий (просочена смолою або парафінований папір). Проте, деякі виробники включають у структуру ламінованого паркету додаткові шари, які покращують її властивості та підвищують його клас. Що це таке, класи ламінату?
Всі ламінати проходять випробування на стійкість до удару, зламу, стирання, впливу ультрафіолету, палаючої сигарети і так далі. По сукупності результатів цих випробувань кожну марку ламінованого паркету відносять до одного з шести класів.

Класи ламінату.

Ламінат класу 21 (клас стирання АС1) використовується для покриття підлог з малим навантаженням. Такі ламінати підходять для спальні або кабінету, тобто, приміщень, куди заходить одна-дві людини і не часто.

Ламінати класу 22 (або класу стирання АС2) підходять для кімнат, на підлогу яких є середнє навантаження.

Ламінат 23 (клас стирання АС3) – це той клас, який поширений під час виконання ремонтних робіт. Призначений він для приміщень з високим навантаженням на підлогу: кухонь, коридорів, прохідних кімнат.

Ламінат 31 (клас стирання АС3) призначений для покриття для громадських приміщень з малою прохідністю (офісів або персональних кабінетів), а також для віталень та інших кімнат у квартирі.

Ламінат 32 клас стирання АС4) ідеальний для підлогового покриття офісів із середньою відвідуваністю, з кількістю працівників до 10 осіб.

Ламінат 33 (клас стирання АС5) використовується для покриття підлог коридорів громадських приміщень і великих офісів.

Тобто, можна сказати, що більш високий клас ламінату характеризує його здатність довше зберігати свої якості при інтенсивних навантаженнях.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.