Чого чекати від ринку нерухомості у 2017-му

Чого чекати від ринку нерухомості у 2017-му
Навіть незважаючи на зниження в 2016 році доходів від перепродажу і здачі житла в оренду, на тлі банківської кризи і завмерлого ринку цінних паперів нерухомість залишається привабливою для інвесторів, які прагнуть змусити свій капітал «працювати».

Біда тільки в тому, що таких інвесторів стає все менше (наприклад, якщо судити по операціях столичних агентств нерухомості «Благовіст» і Park Lane, що входять в корпорацію First Realty Group, обсяг капіталовкладень в житлову нерухомість Києва в грудні 2016 року порівняно злистопадом зменшився на 2% і склав $ 22,919 млн). А ось обсяги будівництва продовжують рости.

За даними консалтингової компанії М Consulting Group, в 2016 році в цілому по Україні в експлуатацію було здано близько 10 млн кв. м нерухомості.З них на столицю припало 12%, а на Київську область – 21% всіх новобудов.

За прогнозами експертів у 2017 році обвалу цін на нерухомість в Києві та області не відбудеться – немає економічних передумов.Ціни на житлову нерухомість можуть опуститися на 10-20%, але там, де присутній локальний попит (в центрі міста, біля метро), може спостерігатися їх зростання в межах 5-10%.

У покупців найбільшим попитом будуть користуватися smart-квартири з ремонтом і меблями.Це ергономічні простору площею 20 кв. м, побудовані за європейськими стандартами (в європейських столицях малометражні квартири – одна з традиційно популярних категорій, в силу високої вартості як квадратного метра, так і комунальних послуг). Сегмент таких квартир, за прогнозами експертів, буде розвиватися найбільш динамічно.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.