Новий будинок чи вторинне житло?

Новий будинок чи вторинне житло?
Як відомо ринок нерухомості пропонує два види житла – квартири в новобудовах (первинний ринок) то вторинне житло. Первинний ринок – це квартири від забудовника, тобто будинок, який ще не був зданий або порівняно недавно введений в експлуатацію. Головний критерій вторинного житла – це те, що квартира вже побувала в чиїсь власності, навіть якщо будинок в якому вона знаходиться є новим.

Отже, з що ж краще – квартира в новобудові чи в давно побудованому будинку.

Квартири в новобудовах на даний час користуються попитом навіть за сьогоднішніх не надто сприятливих у фінансовому відношенні часів. Адже, новобудова – це просторі кімнати, можливість індивідуального планування, передові енергозберігаючі технології, нові ліфти, електрична розводка новітнього зразка. +Квартири в новобудовах здаються з повністю облаштованою прилеглою територією, включаючи в себе парковку, дитячі та спортивні майданчики, освітлення, озеленення тощо.

Також важливим моментом є те, що вартість квартири за квадратний метр в новобудові нижче, ніж житла на вторинному ринку.

Звісно є і мінуси: часто такі будинки здаються лише з чорновою обробкою, а значить, доведеться викласти чималеньку суму на ремонт і в’їхати для проживання в квартиру вийде не скоро. Бувають випадки, коли новобудова здається не в той термін, який обговорювався спочатку, а значно пізніше.

Тому купівля обжитої квартири уже з наявною розвиненою інфраструктурою приваблює можливістю заселення у неї практично відразу, особливо якщо вона уже з ремонтом та меблями. На відміну від новобудови, яку Ви можете побачити при купівлі тільки на плануванні або форматі 3-D, то квартира на вторинному ринку постає в своєму реальному виконанні.

З іншого боку, перш ніж купити квартиру на вторинному ринку, доведеться зібрати інформацію про неї, про попередніх власників та чи є заборгованість по комунальних послугах, про сусідів та особливості самого будинку. До того ж, планування більшості старих квартир далекі від ідеалу, а самі будинки потребують реставраційних робіт.

На сьогоднішній день нерухомість у Івано-Франківську розвивається високими темпами, і це тільки початок. Франківчани вже на власному досвіді переконалися у тому, наскільки суттєво можна зекономити, придбавши житло в новобудові. Наприклад, автономне опалення в новобудовах дозволяє зекономити до 30%, порівняно з тим, скільки потрібно виплачувати в будинках з централізованим опаленням. Також компанії, які займаються будівництвом житла, мають сприятливі умови для закупівлі будівельних матеріалів, а отже конкурентноздатна вартість квадратного метра та можливість вносити оплату поетапно.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.