Переваги та недоліки апартаментів

Переваги та недоліки апартаментів
Апартаменти з'явилися, коли в великих містах майже зникли майданчики під житлове будівництво. У престижних старих районах не вистачало місця для нового житла зі школами та дитсадками, але були майданчики під комерційну нерухомість. У таких будівлях і стали продаватися апартаменти. Наскільки вони придатні для життя і в чому їх плюси в порівнянні з традиційними квартирами (а вони є, і справа навіть не в ціні!) спробуємо розібратись у цьому матеріалі.

Переваги та недоліки апартаментів

Основною відмінністю апартаментів від традиційного житлового фонду є їх юридичний статус - формально це нежитлова нерухомість, але фактично часто стає жилою. Давайте розберемося, які плюси і мінуси ховаються в цих формулюваннях.

Про що потрібно знати до покупки апартаментів?
Почнемо зі складнощів. Власник апартаментів не може розраховувати на прописку і постійну реєстрацію. Це означає, що не буде можливості користуватися медичним страхуванням або отримати ІПН. Якщо у вас є діти, яких потрібно водити в школу або в дитячий сад, то місця будуть розподілятися за залишковим принципом (в пріоритеті ті, у кого є постійна реєстрація). Але, якщо крім апартаментів у вас є квартира, то ці питання не будуть так критичні для вас.

Інший істотний момент - це норми будівництва житла, які не поширюються на апартаменти. Що це означає? Забудовник не зобов'язаний забезпечувати квартали з апартаментами інфраструктурою, не повинен дотримуватися норм по віддаленості їх від проїжджих частин міста, може не піклуватися про паркувальні місця. Але саме, мабуть, критичне, те, що забудовник має право ігнорувати вимоги до шумо- і звукоізоляції, а так само норми інсоляції приміщень. Якщо перші два недоліки можна частково або повністю скорегувати під час ремонту (наприклад, за допомогою коркового покриття під час фінальної обробки стін), то до питання про інсоляції потрібно підійти дуже відповідально. Інсоляція - це здатність до пропускання світла. Це параметр означає, скільки прямих сонячних променів потрапляє в квартиру. Це важливо для гігієни і здоров'я. Так що, вибираючи апартаменти, потрібно звернути увагу на розташування вікон по сторонах світу. Бажано уникати строго північної орієнтації.

Ще одне складне питання - нормативні обмеження по щільності забудови, які не поширюються на даний вид нерухомості. Але треба віддати забудовникам належне - як правило, вони намагаються максимально впорядкувати територію, прокладають пішохідні доріжки, саджають газони, роблять сучасні дитячі майданчики.

Чим апартаменти кращі від звичайної квартири?
Якщо поглянути на покупку апартаментів з точки зору дизайну вашого майбутнього місця проживання, то тут суцільні плюси. У традиційному житловому фонді величезна кількість заборон, в той час як апартаменти - це чудовий майданчик для того, щоб втілювати в життя найсміливіші ідеї. Тут немає вимог до «мокрих зон», кухонь і вентиляцій. В апартаментах можна самостійно спроектувати необхідну кількість ванних кімнат без довгих судових тяганин і погоджень і без оглядки на те, де знаходяться спальні і вітальні у сусідів поверхом нижче. Обмеження стосуються тільки цілісності конструкції будівлі - колони і перекриття чіпати не можна.

З нюансів – єдиний це введення комунікацій в апартаменти: всю розводку доведеться робити самостійно. Якщо за вашою задумом, наприклад, ванні кімнати будуть знаходитися далеко одна від одної, то знадобляться подіуми або додатковий рельєф стін для прихованої проводки труб від точки введення.

Кухонні зони в апартаментах можуть об'єднуватися з вітальнею. Їх можна робити мінімальними по площі, адже спочатку кухня в апартаментах - це більшою мірою доготовочна зона, а не повноцінна кімната з функцією кухні-їдальні.

Апартаменти - це чистий аркуш, що ідеально підходить для творчості і тут замовник і архітектор зможуть втілити в життя практично всі мрії.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.