Україна – лідер в експорті волоського горіха

Україна – лідер в експорті волоського горіха
Сьогодні Україна займає перше місце в експорті волоського горіха серед країн Європи. Також наша країна увійшла у топ-5 виробників цього продукту в світі. Разом з тим залишаються деякі питання щодо подальшого розвитку даної галузі та експорту.

Розвиток виробництва нішевої продукції, цікавої для малих та середніх виробників, такої як плоди горіхів, є одним з пріоритетів для Мінагрополітики сьогодні. Для розвитку промислового виробництва та експорту необхідно створювати кооперативи чи кластери. На сьогодні виробництво горіхів роздроблено за структурою. Це заважає як ефективному виходу на зовнішні ринки, так і впорядкуванню роботи цієї галузі на внутрішньому ринку. Об’єднання виробників може вирішити багато з цих питань.

Зі свого боку представники Української горіхової Асоціації розповіли про основні шляхи, які матимуть вплив на розвиток горіхового бізнесу в Україні та сам експорт. Зокрема, це розвиток сучасних технологій переробки, провадження систем якісної заготівлі, збереження та реалізації продукції та інше.

Виробництво горіхів є одним із цікавих сегментів агропромислового комплексу України, який забезпечує високий рівень рентабельності. Я рада, що ми маємо активний діалог з профільною асоціацією. А також ідеї щодо пілотного проекту з кооперації у горіховій галузі в Черкаській області, реалізація якого надасть можливість залучення ветеранів АТО та ВПО зі східних регіонів у виробництво горіхів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.