У Житомирі досліджують мобільність населення

У Житомирі досліджують мобільність населення
У Житомирі стартувало масштабне дослідження мобільності населення за допомогою спеціального мобільного додатку modalyzer. Результат дослідження дозволить прийняти рішення щодо змін у сфері транспортної системи міста та забезпечення комфортних, безпечних пересувань всіх груп населення.

В рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» одним з найважливіших компонентів є компонент мобільності. Тобто для будь-якого міста, в тому числі й для Житомира, буде розроблятися концепція сталої мобільності, яка повинна ґрунтуватись на певному фактичному матеріалі та статистичних підтвердженнях. Це дасть змогу побачити цілісну картинку не лише громадського транспорту у місті, а взагалі всієї мобільності населення, що стане основою управлінських рішень.

Для того, щоб зібрати більш об’єктивні дані щодо пересувань у зимовий та літній час, дослідження буде проводиться з 1 лютого по 30 червня 2017 року у два етапи: перший триватиме з 1 лютого до 15 квітня, другий – з 16 квітня до 30 червня.

На кожному етапі користувачі мобільного додатку modalyzer мають відстежувати свої пересування протягом 10 днів, бажано послідовних. Крім того, кожен учасник повинен заповнити онлайн-анкету в своєму профілі на сайті modalyzer.

За допомогою цього додатку розпочнеться аналіз мобільності житомирян. Буде можливість визначити якими видами транспорту люди найчастіше пересуваються, як часто, на які відстані, з якою частотою та багато інших показників. В подальшому це дозволить зробити для нас певні висновки щодо розвитку транспортної та соціальної інфраструктури міста.

У дослідженні взяти участь мають можливість всі бажаючі житомиряни. Єдина вимога – наявність смартфону з системою Android чи iOS та завантаження безкоштовного мобільного додатку modalyzer. Таким чином, до участі запрошуються усі мешканці, які зацікавлені у тому, щоб зробити Житомир комфортним, зручним та безпечним.

Кластерний аналіз усіх переміщень за різними критеріями (демографічними, за способами пересування, тощо) буде оприлюднений у кінці липня цього року, що дозволить розробити рекомендації щодо розвитку транспортної та соціальної інфраструктури міста і сформувати сталу й ефективну транспортну систему міста з урахуванням потреб різних груп населення.

Дослідження здійснюється в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що впроваджується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.