Вибираємо разом покриття для підлоги

Вибираємо разом покриття для підлоги
Паркетна дошка

Паркетне покриття підлоги - це своєрідна класика підлогового покриття. Хто не знає популярний свого часу малюнок "ялинка" на підлозі, який можна було зустріти практично в будь-якому приміщенні? Ідея покривати підлога не цільної дошкою, а вирізаними, ретельно підібраними за розміром і малюнку дощечками зародилася в Європі в кінці 13 століття. У той час таке спосіб створення оригінального орнаменту на підлозі був доступний лише представникам багатої знаті і королівського двору.

В середині 20 століття швед Юхан Чер, що заснував підприємство Kährs, винайшов і запатентував виробництво тришарової паркетної дошки. Як показав час, це стало революційним і вкрай успішним винаходом в цій галузі.

Зараз купити паркетну дошку в Україні може будь-який покупець, який цінує красу натурального дерева і довговічність покриття підлоги. Паркетна дошка складається з трьох шарів натуральної деревини, покладених поперечно один до одного, що збільшує стійкість покриття до мінливості температури і вологості повітря в приміщенні:

-Перший шар найчастіше виконаний з безшовного шпону дерева хвойних порід, товщиною близько 1,5 міліметрів і є підставою паркетної дошки.

-Другий шар виконаний з рейок хвойних порід деревини з поперечним напрямком волокна, товщиною 8-9 міліметрів. На рівні цього шару -вирізаються замкові з'єднання дощок.

-Третій шар являє собою зносостійку цінну породу дерева, в кілька шарів покриту лаком або маслом. Середня товщина шару зазвичай близько 4 міліметрів.

-Основні переваги паркетної дошки це її довгий термін служби - при правильному догляді покриття може прослужити до 50 років, можливість заміни окремих елементів настилу при механічних пошкодженнях, краса і благородний шик натурального дерева, екологічність, гіпоалергенність. Завдяки замковим з'єднанням, можлива швидка, точне і відносно нескладне стикування дощок, без застосування клею.

Масивна дошка

За визначенням це 100% правильно висушене і оброблене натуральне дерево, що гарантує екологічність і чудовий зовнішній вигляд підлогового покриття. Найчастіше масивна дошка виготовлена з таких порід дерев як дуб, ясен, гевея, американський горіх, палісандр і тик. Поверхня дошки обробляється лаком або маслом, що зберігає еластичність деревини і захищає її від висихання.

Натуральна деревина не тільки має неперевершені естетичні характеристики, але також ідеально тримає тепло, створюючи затишну атмосферу в домі.

Елітний вид підлогового покриття вимагає до себе особливого ставлення. Так як дошка може бути схильна до деформації при коливанні температури і вологості, в приміщенні необхідно дотримуватися задані кліматичні умови, а також забезпечувати періодичний спеціалізований догляд. Висока вартість укладання компенсується довгим терміном служби покриття - при правильному догляді і оновленні захисного шару можливий термін експлуатації до 100 років.

Ну, а відносна складність процесу настилу покриття залишиться непоміченою для клієнта, якщо роботою займуться професійні укладальники, які знають і люблять свою справу.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.