Обираємо разом глибинний насос

Обираємо разом глибинний насос
Основними характеристиками, якими необхідно керуватися при підборі глибинного насосу, є його продуктивність і висота, на яку цей насос здатний доставити воду. Продуктивність насоса є вирішальним фактором при його виборі. Полягає вона в кількості рідини, яку прокачує через себе насос за певну кількість часу. На нашому ринку це літри або кубометри на годину.

Але як же визначити потребу у воді? Це нескладно зробити за допомогою звичайної арифметики. Спочатку слід порахувати всі пристрої в будинку, що споживають воду. Враховуються змивні бачки, крани, системи поливу тощо. Потім отримане число множать на 500. Стільки літрів води повинно надходити на кожну точку системи водопостачання в середньому. Виходить необхідна для будинку кількість води в літрах на годину. Але слід враховувати, що це мінімальний показник, який потрібно збільшити. Хоча б на 15%. Саме з такою продуктивністю насос буде служити довше.

Наприклад, є будинок з санвузлом, кухнею, бойлером, поливним газоном та окремим душем. У кухні розміщений один кран. Санвузол має кран і бачок. Всього є шість точок водозабору. Множимо на 500 і додаємо до отриманої цифри 15%. Отримуємо 3450 літрів в годину. Якщо перевести в кубометри, то їх вийде близько трьох з половиною. Саме цієї продуктивності потрібен насос для такого будинку. Тепер залишається тільки порівняти отриману цифру з продуктивністю самої свердловини. Ця цифра має бути значно нижчою. Інакше вода в свердловині швидко вичерпається.

Іншим показником, що впливає на вибір насоса для свердловини, є відстань від нього до верхньої точки системи, на яку він зможе доставити воду. Це величина вказує не на глибину свердловини, а на відстань від насоса до самої верхньої точки, наявної або проектованої системи водопостачання. Значить, потрібно враховувати всі шланги і водопроводи. Наприклад, паспортні дані насоса вказують на те, що йому під силу підняти воду на висоту 20 метрів. Свердловина має глибину близько 19 метрів. Брати такий насос не слід, тому що вода не підніметься над свердловиною більше, ніж на один метр. У цьому прикладі воду буде отримувати тільки система поливу, наприклад, бачок в будинку.

При підборі глибинного пристрою необхідно керуватися і додатковими показниками:

-діаметр свердловини повинен бути більше діаметра насоса на 10 мм;
-насос має бути призначений для прокачування води з твердими домішками, тому що в будь-якій воді присутні тверді частинки і пісок;
-для того щоб уникнути руйнування матеріалу, з якого виготовлені фільтр і стінки свердловини, слід використовувати відцентровий, а не -вібраційний насос;
-переваги надаються відомим виробникам, навіть якщо вартість їх насосів може бути високою.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.