Пісний вишневий пиріг.
Для приготування пісної випічки тобі знадобиться:
Для тіста:
-1 + 1/4 склянки борошна,
-4 ч ложки какао,
-50г цукрової пудри,
-2 ч ложки розпушувача,
-4 ст ложки рафінованої олії,
-12 ложок води
Для начинки:
-500г вишні без кісточок,
-1/4 склянки + 2-3 ст ложки цукру,
-1 ст ложка з гіркою крохмалю.
Як приготувати пісний вишневий пиріг:
-У мисці змішай борошно, какао, цукрову пудру і розпушувач. Влий рафіновану олію. Перемішай, щоб олія рівномірно розподілилася. Борошно прийме вигляд жирної крупи. Влий 10 чайних ложок води і перемішай. Підливай по одній чайній ложці води та перемішуй до тих пір, поки не утвориться м'яке тісто. Прибери тісто в холодильник на час приготування начинки.
Вишню поклади в миску. Якщо вишня заморожена - розморозь її попередньо. Засип вишню чвертю склянки цукру, перемішай і залиш на 15 хвилин. Відціди вишню через друшляк.
-Тісто дістань з холодильника, поклади на аркуш паперу для випічки. Розплющи долонею, а потім розкачай в тонкий круг. Товщина тіста повинна бути не великою. Через дрібне сито рівномірним шаром присип шар тіста крохмалем.
Виклади відціджені вишні і загни краї пирога на начинку. Якщо вишня була морожена, то посип її зверху невеликою кількістю цукру. Якщо вишня свіжа, то додатковий цукор не потрібен. Перенеси пиріг разом з папером на деко.
Духовку розігрій до 220 ° C і постав пиріг на 20 хвилин.
Смачного!