Кому законопроект про ринок землі дозволяє купівлю землі?

Кому законопроект про ринок землі дозволяє купівлю землі?
“Закон щодо мораторію знаходиться сьогодні в парламенті, але ми вже продовжили нашу співпрацю в рамках цього траншу”, – прокоментував Володимир Гройсман.

Мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі. Тема землі є надзвичайно чутливою для українських громадян. Те, що сьогодні співпрацюємо з МВФ, це тільки з тією метою, щоб створити сучасні якісні умови обігу земель.
В запропонованій моделі ринку землі немає ніяких загроз. Можна створити модель ринку земель, яка буде дозволяти тільки фізичним особам-українцям між собою продавати землю, яка їм належить. І на цьому питанні поставити крапку.

Ніяких загроз не буде. Я не підтримаю земельної реформи, яка може бути використана або великими агрохолдингами, або умовно іноземцями, які могли б приїхати в Україну і скуповувати землю”, – заявив Володимир Гройсман.

Також прем’єр-міністр додав: “Наскільки я знаю настрої в парламенті, такий формат, між власниками земель і то в обмеженій кількості – це абсолютно може бути, щоб створити міцний якісний фермерський клас”.

Продовження співпраці з МВФ передбачає реалізацію Україною низки структурних реформ, спрямованих на відновлення економіки країни. Зокрема, меморандумом МВФ передбачається прийняття Україною закону, що регламентує обіг земель сільськогосподарського призначення, і з 2018 року – після закінчення мораторію – запуск продажу сільгоспземель.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.