Як укладати мозаїчну плитку?

Як укладати мозаїчну плитку?
Підготовка поверхні

Щоб приклеїти мозаїчну плитку як можна більш надійно і міцно, потрібно в першу чергу подбати про основу, на яку вона буде приклеюватися. Зрозуміло, що якщо приклеїти мозаїчну (як і будь-яку іншу) плитку на шар сміття і штукатурки яка обсипається то вона дуже скоро почне відставати від стін, а потім буде потроху відвалюватися.

Щоб уникнути будь-яких проблем у майбутньому, стіни слід очистити від неміцних матеріалів, а потім загрунтувати їх за допомогою сучасних просочень і грунтовок. Після такої нескладної обробки, стіни стануть набагато міцніше і надійніше. На них можна сміливо приклеювати ту ж мозаїчну плитку або будь-який інший матеріал.

Клей для мозаїки

Для приклеювання на стіни мозаїчної плитки підходить звичайний плитковий клей, який сьогодні продається повсюдно в спеціалізованих магазинах і супермаркетах. Традиційний розчин застосовувати для приклеювання мозаїчної плитки не варто, так як з ним складніше працювати, і він не настільки надійний і міцний, як клей у вигляді готової сухої суміші. При бажанні, суху суміш для приклеювання мозаїчної плитки можна поліпшити. Для цього часто радять додати у вже повністю готовий і розведений водою розчин невелика кількість клею ПВА.

Облицювання мозаїкою

Процес приклеювання мозаїчної плитки практично не відрізняється від приклеювання плитки традиційною. Головний момент, якому потрібно приділити максимум уваги — рівність рядів. Якщо підлога і стіни не занадто рівні, краще відбити лінію внизу стіни і прикріпити по ній направляючу, на яку спиратиметься перший ряд мозаїчної плитки. Так можна забезпечити практично ідеальну укладку плитки-мозаїки.

Розчин можна наносити безпосередньо на стіни, на плитку-мозаїку (на звороті) або ж на стіни і на плитку відразу. Кожен майстер діє виходячи зі своїх переваг і звичок. Розчин наносять зубчастим шпателем, потім плитку кладуть на своє місце і притискують по всій її площі. Поруч кладуть наступну плитку, а між нею і попередньою встановлюють пластикові хрестики по два на кожну сторону. Так діють доти, поки вся стіна не буде обклеєна плиткою-мозаїкою.

Коли облицювання мозаїкою закінчена

Коли плитка буде укладена, її рясно змочують теплою водою, чекають, поки розмокне верхній паперовий шар, який служить захистом, після чого папір прибирають. А через кілька днів, шви між фрагментами мозаїчної плитки заповнюють особливими розчинами, які отримали назву затірки.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.