Як підвищити Ваш імунітет?

Як підвищити  Ваш імунітет?
Як підвищити імунітет правильним харчуванням

Правильне, раціональне і збалансоване харчування забезпечує поліпшення захисних сил організму. У твоєму меню має бути присутніми:

Білки тваринного походження, які містяться в м’ясі, рибі, яйцях, молочних продуктах і морепродуктах.
Рослинні білки, які поставляються в бобових, квасолі, гречці і вівсянці.
Вітаміни, зокрема: вітамін А є у всіх червоних і помаранчевих фруктах і овочах, а також винограді та зелені; вітамін С міститься в цитрусових, шипшині, журавлині, брусниці, капусті; вітамін Е знаходиться в соняшниковій, оливковій, кукурудзяній олії. Джерело вітамінів групи В – це бобові, крупи, яйця, горіхи і зелень.
Благотворно впливають на зміцнення імунітету такі мікроелементи й мінеральні речовини як залізо, мідь, магній, цинк, селен, які в достатній кількості містяться в м’ясі, печінці, рибі, морепродуктах, горіхах, бобових, часнику, шоколаді.
Також добре підтримують імунітет численні спеції: імбир, барбарис, кориця, гвоздика, коріандр, базилік, кардамон, куркума, лавровий лист, хрін.

Як підвищити імунітет за допомогою закалювання

Багато знають про те, що закалювання благотворно впливає на імунітет, але чомусь практикують його далеко не всі. Принцип закалювання полягає в тренуванні організму, щоб він міг швидко реагувати на різку зміну температури.

Дорослому і дитині корисний контрастний душ або ж просто щоденне почергове обливання прохолодною і теплою водою рук і ніг по 5-7 хвилин вранці або ввечері. Різниця температур може становити від +20°C до +35°C.

Також корисними є прогулянки на свіжому повітрі, причому в будь-яку погоду. Головне – вдягнутися по сезону, щоб не промокнути, не замерзнути, але і не спітніти.

Як підвищити імунітет – фізична активність

Однозначно зміцнюють здоров’я і підвищують імунітет помірні фізичні навантаження, зарядка, вправи, біг. Намагайся не обмежувати свою активність, займатися спортом і фізкультурою і при найменшій можливості віддавати перевагу бігу, а не сидінню перед монітором.

Як підвищити імунітет – не піддаватися стресам

Як відомо, стрес – один із головних ворогів імунітету. Якщо людина схильна до апатії, перепадів настрою, нудьги і не в змозі впоратися зі своїми емоціями, вона також буде слабким і перед впливом інфекції, що потрапила в організм. Треба вчитися контролювати себе, ставитися до проблем спокійно, беземоційно, намагатися бачити в усьому позитив, налаштовуватися на оптимізм. До речі, непоганими ліками від стресу і водночас підживленням імунітету є сміх. Тож рекомендується частіше сміятися, щоб підвищити захисні властивості організму.

Як підвищити імунітет за допомогою народних засобів

З найбільш відомих і застосовуваних засобів для зміцнення імунітету можна зазначити наступні: корінь цикорію, каланхое, ехінацея, елеутерокок, аралія, женьшень, лимон і корінь імбиру.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.