Яким бьуде новий порядок передачі прав на землю комунальної власності?

Яким бьуде новий порядок передачі прав на землю комунальної власності?
Київська міська рада затвердила новий порядок отримання прав на землю з числа земель комунальної власності.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту рішення, документ приводить у відповідність з нормами чинного законодавства порядок передачі в користування або у власність комунальних земельних ділянок.

Зокрема, новий порядок вдосконалить розгляд та проходження відповідної документації в Київраді, а також процедури передачі громадянам земельних ділянок в оренду або у власність на безоплатній основі; передачі в оренду або у постійне користування ділянок у межах червоних ліній; передачі орендарями в суборенду земельних ділянок або їх частин; поновлення договорів оренди землі та інше.

В Києві існує проблема, коли землекористувач отримує на руки проект договору оренди, йде до нотаріуса і місяцями чекає, коли цей документ підпише мер. Між нотаріусом та мером придумують “фільтр” з кількох чиновників, тому підписання договору затягується. В результаті люди навіть у відведені для підписання дев’ять місяців не встигають оформити документ. Тепер встановлені більш жорсткі терміни оформлення документів, а також відповідальні чиновники за їх дотримання щодо підписання договорів оренди.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.