Дивовижний весняний десерт

Дивовижний весняний десерт

Крім полуниці можна використовувати й інші ягоди - смак від цього не зіпсується, але торт із полуницею, все ж таки класика жанру в сезон цієї ароматної стиглої червоної ягідки.

Приготуй чудовий полуничний торт із сирним кремом за рецептом від tochka.net, і твої домашні обов`язково попросять добавки!

Торт із полуницею в домашніх умовах - інгредієнти:

Для бісквіта:

-2 яйця,
-80 г борошна,
-3 ст. ложки цукру,
-10 г розпушувача,
-щіпка солі,
-1 ст. ложка рослинної олії.

Для сирного крему:

-300 г жирного сиру (або сиркової маси),
-300 г сметани,
-80 г вершкового масла,
-150 г цукру,
-150 г полуниці,
-15 г желатину,

Для полуничного желе:

-300 г полуниці,
-10 г желе швидкого приготування,
-200 мл води.

Сирний торт із полуницею - покроково приготування:

-Спочатку приготуй бісквіт. Збий яйця з цукром у пишну піну за допомогою вінчика або блендером. Додай просіяне борошно з розпушувачем і сіллю і акуратно перемішай.

-Тісто помісти в змащену олією форму і випікай 8-10 хвилин при температурі 180°C. Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, бісквіт готовий.

-Поки випікається бісквіт, приготуй крем для торта з полуницею. Желатин замочи в теплій воді. Полуницю помий, просуши і відокрем від плодоніжок.

-Полуницю і цукор збий блендером. Відклади пару столових ложок, решту пюре підігрій, додай набряклий желатин і провари до його розчинення. Охолоди до теплого стану.

-Сир протри через сито і збий із м'яким маслом і сметаною. Потім додай полуницю з желатином і продовжуй збивати. При бажанні можна порізати трохи полуниці і додати в крем.

-Остиглий бісквіт у формі змасти полуничним пюре. Зверху виклади сирний крем і постав торт із полуницею в холодильник на 30-40 хвилин, щоб він трохи охолов.

-Поки торт застигає, приготуй полуничне желе. Пакетик желе розчини в теплій воді, розмішай і трохи нагрій (але не кип'яти) до повного розчинення желе.

-Полуницю поріж пластинками. Ягоди довільно виклади по колу на сирний крем, зверху налий частину желе. Відправ у холодильник на 15 хвилин, щоб желе застигло.

-Потім налий ще желе і постав торт із полуницею в холодильник до повного застигання на 2-3 години (можна на ніч).

-Дістань торт із полуницею з холодильника, акуратно, допомагаючи ножем, відокрем бортик форми від торта і зніми його.

Смачного!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.