Рецепт пухкого манника

Рецепт пухкого манника
Існує дуже багато варіантів манника - ніжного і ситного пирога на основі манної крупи. І напевно кожна господиня має свій власний улюблений і перевірений рецепт манника класичного. Але що тобі завадить дізнатися ще один спосіб приготування манника і порівняти рецепти - раптом черговий пиріг виявиться кращим за попередній?

Напрочуд ніжний, пухкий і смачний манник, рецепт якого пропонує твоїй увазі tochka.net , простий у приготуванні і чудово підійде для швидкої випічки. А духмяний лимонний сироп додасть легких цитрусових ноток і приємну кислинку. Спробуй!

Манник інгредієнти:

Для тіста:

-250 г манної крупи,
-2 яйця,
-250 мл йогурту,
-80 г вершкового масла,
-120 г цукру,
-10 г ванільного цукру,
-10 г розпушувача,
-1 ст. ложка олії,
-щіпка солі.

Для сиропу:

-80 г цукру,
-0,5 лимона,
-100 мл води.

Манник: покрокорий рецепт:

-Йогурт можна використовувати покупний, а можна приготувати його в домашніх умовах. Залежно від солодощі йогурту відкоригуй кількість цукру, який додаватимеш у тісто.
-З'єднай манну крупу і йогурт. Перемішай і залиш на 30 хвилин, щоб манка набухла.
-Збий яйця з цукром до пишної піни. Продовжуючи збивати, поступово додавай шматочки м'якого вершкового масла.
-З'єднай обидві суміші і акуратно перемішай. Додай у тісто ванільний цукор, сіль, розпушувач і перемішай.
-Форму для випікання змасти олією і трохи присип манкою. Виклади тісто у форму для випікання і відправляй у розігріту до 180°С духовку.
-Випікай манник в духовці 30 хвилин до готовності. Перевірити готовність манника можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, манник готовий.
-Поки печеться манник, приготуй лимонний сироп. Для цього в лимонний сік додай цукор і воду, перемішай і прокип'яти 2 хвилини.
-Готовий манник залий сиропом і залиш остигати. Зверху пиріг можна прикрасити тонкими лимонними часточками з цукром. Остиглий манник наріж на порційні шматочки і подавай до чаю.

Смачного!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.