Готуємо вдома полуничне морозиво

Готуємо вдома полуничне морозиво
Полуничне морозиво вдома − інгредієнти:

-300 г полуниці,
-250 мл жирного молока,
-350 мл жирних вершків (33-35%),
-4 яєчних жовтки,
-120 г дрібного цукру,
-1 паличка ванілі (або 10 г ванільного цукру).

Полуничне морозиво в домашніх умовах − рецепт приготування:

-Перед тим як зробити морозиво в домашніх умовах, розітри жовтки з цукром добіла.
-Щоб домашнє морозиво з молока було більш ароматне, скип’яти молоко з насінням ванілі.
-Безперервно помішуючи, повільно вливай гаряче молоко тонкою цівкою в жовтки. Робити це потрібно поступово, щоб жовтки не згорнулися.
-Знову постав молочно-жовткову суміш на повільний вогонь і, помішуючи, гарненько прогрівай (але не кип'яти) 5-8 хвилин, поки маса не загусне. При бажанні суміш можна процідити через сито.
-Охолоди суміш спочатку до кімнатної температури (можна на водяній бані), а потім у холодильнику приблизно 1 годину.
-Охолоджені вершки збий до пишноти. Акуратно з'єднай вершки з холодною молочно-жовтковою сумішшю і збий протягом 1-2 хвилини.
-Помісти морозиво в контейнер і постав у морозильну камеру на 1-1,5 години.
-Полуницю помий, обсуши і очисти від хвостиків. Подрібни полуницю блендером з невеликою кількістю цукру до однорідного пюреподібного стану.
-Охолоджену основу для морозива змішай з полуничним пюре, збий блендером і знову постав у холодильник.
-Приблизно за годину дістань полуничне морозиво, збий блендером і поверни в холодильник. Це робиться, щоб маса замерзала рівномірно, без утворення кристалів. Повторюй процедуру збивання кожну годину 3-4 рази. Востаннє морозиво буде зовсім твердим, його краще розбити і перемішати ложкою.
-Готове полуничне морозиво виклади порціями в креманки, прикрась свіжими ягідками полуниці, м'ятою, улюбленим сиропом або шоколадом.

Смачного!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.