Рецепти з полуницею та сиром.
Полуничне бланманже:
Інгредієнти:
-500 г полуниці,
-200 г сиру,
-400 мл молока,
-20 г желатину,
-100 г цукру,
-10 г ванільного цукру.
Полуничне бланманже - приготування:
-Желатин залий молоком і залиш набухати. Потім постав на вогонь і, постійно помішуючи, нагрій до температури приблизно 60°С.
-Додай до суміші сир, цукор, ванільний цукор і збий блендером.
-Полуницю помий і обсуши. Кілька ягідок залиш для прикраси, а інші поріж.
-Виклади полуницю одним шаром у силіконову форму. Зверху залий її бланманже. Остуди і постав у холодильник на 2 години до повного застигання.
-Виклади полуничне бланманже на блюдо і прикрась ягодами, що залишилися.
Сирно-кокосовий рулет
Ніжний м'який і смачний сирний десерт зі смаком білого шоколаду, ароматом кокоса, і приємною полуничною кислинкою.
Інгредієнти:
-200 г полуниці,
-200 г сиру,
-50 г білого шоколаду,
-50 г кокосової стружки,
-30 г вершкового масла,
-25 г цукру,
-10 г ванільного цукру,
-20 г желатину,
-50 мл води.
Сирно-кокосовий рулет - приготування:
-Желатин залий водою і залиш набухати.
-Поламай шоколад на шматочки і розтопити на водяній бані. Додай до шоколаду вершкове масло і перемішай.
-Набряклий желатин трохи підігрій до повного розчинення і додай до нього шоколад.
-Сир з'єднай із цукром, ванільним цукром, 1 ст. ложкою кокосової стружки, шоколадною сумішшю і ретельно перемішай.
-Кокосову стружку розсип по фользі у вигляді прямокутника. Виклади і акуратно розподіли по ній сирну масу. Зверху виклади полуницю.
-За допомогою фольги зверни пласт рулетом і постав у холодильник на 3-4 години.
-Сирно-кокосовий рулет із полуничною начинкою готовий. Охолоджений рулет наріж скибочками і подавай.
Смачного!