Скільки платитимуть мешканці будинків з лічильниками?

Скільки платитимуть мешканці будинків з лічильниками?
Встановлення в будинку лічильника тепла та індивідуального теплового пункту (ІТП) дозволяє знизити рахунки за опалення на 30%. Практика показує, що за рахунок енергоефективних заходів можна досягти значно менших комунальних платежів. Приміром, встановлення лічильника тепла і ІТП дозволяє знизити платежі домоволодіння за опалення на 30%, а це близько 400 грн з кожної квартири щомісяця.

Після встановлення лічильника споживач буде отримувати рахунку тільки за реально спожиті ресурси, а не за встановленими показниками та нормативами. Облік дозволить контролювати енергоспоживання, стимулювати до економного використання тепла і води, енергоефективності. І так буде впливати на зменшення комунальних платежів.

Згідно з прийнятим законом про комерційний облік теплової енергії, гарячої та холодної води, зобов’язання щодо встановлення будинкових приладів обліку покладено на постачальників теплової енергії або води.

Той зобов’язаний встановити лічильники тепла протягом року, а води – протягом двох років. Якщо він цього не зробить, на нього, а не на споживача, держава буде накладати штрафи.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.