Щоб варення із соснових шишок принесло максимальну користь, потрібно правильно заготовити вихідний продукт. Збирати соснові шишки рекомендується наприкінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, трохи липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть. Не варто збирати шишки з дерев, що ростуть на забрудненій території, біля промислових підприємств, проїжджої дороги, де скупчуються вихлопні гази і пил.
Варення з соснових шишок - інгредієнти в пропорції:-1 кг соснових шишок,
-1 кг цукру,
-1 л води.
Варення з соснових шишок - рецепт приготування:-Молоді соснові шишки перебери, очисти від сміття і помий. Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала.
-Потім хвойну воду злий, додай у неї цукор і звари сироп.
-Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну.
-Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження - на 12 годин або на добу. Повтори варіння ще тричі.
-В результаті ти отримаєш темне варення із соснових шишок з характерним хвойним ароматом. Розлий його по підготовлених стерилізованих банках, закрий кришками і зберігай у прохолодному темному місці.
Смачного!
ЗА МАТЕРІАЛАМИ: TOCHKA.NET