Житло українських нардепів обходиться бюджету в 26 млн грн на рік

Житло українських нардепів обходиться бюджету в 26 млн грн на рік
Оплата проживання нардепів в цьому році парламенту обійдеться майже в 26 млн грн. Усе тому, що відповідно до рішення, прийнятого регламентним комітетом ВР, народний депутат, який не має житла на відстані 30 км від Києва, може проживати в одному з трьох готелів – «Київ», «Національний», і «Україна» – або винайняти квартиру в оренду.
Проживання одного народного депутата в однокімнатному номері в готелі в центрі Києва обходиться державі близько 14 тис. грн на місяць.
Депутати можуть проживати в готелі 10 місяців на рік. Грошей на оплату готельного номера на руки вони не отримують. РБК-Україна підрахувала, що загалом річне проживання одного депутата обходиться бюджету в 138 тис. грн на рік. У газеті "Голос України" оприлюднили прізвища 188 нардепів, які взяли компенсацію за житло. Враховуючи, що один із братів Балог компенсацію повернув, підрахунки показують, що на проживання 187 нардепів парламент в цьому році витратить 25,8 млн грн.
"Починаючи з другого парламентського скликання і включно до п'ятого та частину шостого, (тільки частину, ті хто був в коаліції Януковича) можна було народному депутату, який не проживав у Києві, стати на чергу і отримати квартиру. Практично всі отримували. В шостому скликанні отримали частина депутатів від Партії регіонів", – розповів голова підкомітету з питань Регламенту ВР Дмитро Шлемко.
За його словами, деякі нардепи із попереднього скликання отримали для проживання службове житло, яке зараз не хочуть повертати парламенту.
"Ми на регламентному комітеті це розглядали: 17 народних депутатів, отримали так зване службове житло, вони з попереднього сьомого скликання. Якщо це житло службове, якщо вони не стали народними депутатами, воно мало б зараз повернутися. Але вони не повертають, тому прийнято рішення передати до суду і суд має вирішувати", – сказав Шлемко.
Він зазначив, що 15 березня було перше подання до суду.
"Це житло знаходиться на балансі ВР, тому воно не може перейти в приватну власність... Якщо більше 25% вкладено до вартості квартири, то це вже переходило (у власність депутата, – РБК-Україна)", – пояснив Шлемко.
За матеріалами РБК-Україна.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.