Чи варто купувати заставне майно, – думка експерта

Чи варто купувати заставне майно, – думка експерта
Купити квартиру в Києві за "смішні " 100 тис. грн і відмінне авто за 70 тис. грн? На таких оголошеннях, які зустрічаються доволі часто, зазначають і те, що автомобіль чи нерухомість заставні, банк вилучив їх за борги і " лопнув". Кажуть, що в подібних випадках покупець може зіткнутися з тим, що навіть колишніх мешканців виселяти власноруч доведеться і ганятися за "своїм" же авто.
Ми поговорили з президент в ЮК "Ніколас" Михайлом Стрельниковим і він пояснив, що таке майно купувати небезпечно.
"Ті, хто хоче придбати з торгів заставну (від позичальників-фізосіб) квартиру або машину у Фонду гарантування вкладів, тим більше – від одного з банків, що ліквідуються, повинні чітко розуміти: у них можуть бути великі проблеми. Незважаючи на привабливу ціну, саме тут працює прислів'я про "дешеву рибку" – ви в один рахунок можете залишитися без квартири і машини, втративши гроші, які порахували "смішними".
Майно за такими зобов'язаннями часто вилучається з порушеннями законів, в тому числі ЗУ "Про захист прав споживачів". Часто вилучення проходить за допомогою послуг так званих чорних нотаріусів тощо. А значить, набуваючи це майно, споживач отримує завдання з багатьма невідомими і перспективою досить довгої судової тяганини з колишніми власниками цього майна, їх родичами і поручителями.
Краще не вестися на такі пропозиції. Або, перш ніж купувати таке майно на торгах, звернутися до професійних юристів і отримати повну оцінку перспектив подальшого вступу в права, прогнозів щодо судових розглядів і за супроводом угоди. Якщо справа безперспективна, вам про це скажуть на етапі, коли витрачено лише кілька тисяч гривень за послуги фахівця, і ви збережете основну суму і нерви. Заощадивши, або понадіявшись на свій розум, везіння тощо, ви можете зіткнутися з проблемою, яку доведеться вирішувати довго і дуже дорого (десятки тисяч гривень)".

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.