Ідеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинку

Ідеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинку
До середини 17 століття горища в будинках служили своєрідною коморою для старих і непотрібних речей. У рідкісних випадках там вивішували білизна після прання. Але одного разу молодому архітектору з Франції Франсуа Мансару прийшла в голову геніальна ідея – перетворити мансардний поверх в житлове приміщення. Результат був відмінним, але тривалий час такі кімнати використовувалися як житла для прислуги. Принадність життя під дахом і чудовий вид з вікна розглянули лише в 19 столітті, подарувавши горищу нове життя.
Сьогодні ставлення до житлової і навіть нежитлової площі в домі змінилося кардинально. Кожен її сантиметр ми намагаємося використовувати з максимальною користю. Саме тому багато стали задивлятися на порожні горища. Грамотно підійшовши до питання їх облаштування, можна отримати цілком повноцінну кімнату.
Отже, давайте розберемося, на що можна перетворити мансарду:

Спальня

Це один з найбільш вдалих варіантів. Звід даху і її висота не будуть настільки важливим чинником для облаштування зони відходу до сну. Розташувавши ліжко біля вікна, ви забезпечите собі щоденний релакс у вигляді споглядання зоряного неба.
Ідеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинку
Ідеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинкуІдеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинку
Візуально розширити простір допоможе велике дзеркало і вертикальні настінні бра. Якщо вікна на мансарді невеликі, зробити спальню більш світлою можна, пофарбувавши стіни і стеля у білий колір. А надавши йому ефекту зістареної (зробивши потертості після фарбування), можна створити затишний сільський шик, додавши ковані меблі і текстиль з васильковим кольором.
У разі якщо на стелі присутні несучі балки, їх можна гармонійно вписати в наявний інтер'єр, обшивши стелю дерев'яною вагонкою. Таке поєднання стане відмінною базою для спальні в стилі прованс.
Для тих, хто воліє зберегти практично первісну атмосферу горища, варто пошукати стару дерев'яну меблі – шафа, тумба, стільці, залишити первозданність стін, і декорувати все це теплими пледами, акуратною скатертиною і прикрасами з природних матеріалів. Вийде справжній кантрі-стиль.
Вибираючи дизайн для мансарди, звичайно, варто звертати увагу на загальний дизайн будинку. Якщо ви віддаєте перевагу класиці, тоді в спальні під дахом можна зіграти на контрастах – світлий стелю і темні стіни. Додайте однотонні штори, підлогове дзеркало в красивій бронзовій рамі і дорогі меблі.

Дитяча мрії

Ідеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинку




















Це справжнє диво – мати свою кімнату ближче до неба. Мріяти, сидячи біля вікна, читати цікаві книги, грати в улюблені ігри. Оформляючи дитячу, варто дотримуватися кількох простих правил, які допоможуть правильно поділити простір:
- письмовий стіл розташовуйте біля вікна, оскільки більшу частину часу не знадобиться штучне освітлення;
- скошений стелю можна використовувати для закріплення балдахіна над ліжком для дівчинки;
- саму ліжко краще розташовувати біля стіни, тоді у стіни навпроти буде відмінне місце для зведення полиць або шафи;
- якщо дозволяє висота, меблі можна зробити двох'ярусної, верхній поверх підійде для ліжка, а нижній стане зоною ігор;
- невеликі ділянки стін можна використовувати для невеликої меблів – комода для речей або тумб для книг і іграшок.

Вітальня

Ідеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинкуІдеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинкуІдеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинку
Мабуть, це одне з найбільш незвичайних рішень. Принаймні, гості будуть здивовані. Незважаючи на невеликі розміри, мансарда здатна стати місткою, для цього потрібно всього лише грамотно продумати дизайн.
Що можна зробити, щоб в такій вітальні не було тісно? В першу чергу використовувати світлі тони. Стіни, підлога, стеля, текстиль – все повинно бути повітряним. Але яскраві акценти не виключені. Стіл з прозорою стільницею і стільці з легкого пластику стануть відмінним доповненням.
На одній з торцевих стін можна обладнати камін або навіть його імітацію. Це зробить вітальню більш затишною. У кутах розмістіть полиці або відкриті шафи - там помістяться цікаві книги, необхідний посуд і приємні сувенірні дрібнички.
Ремонт, звичайно, вимагає чимало сил та засобів, але результат вас обов'язково порадує.

Кабінет або бібліотека

Ідеї для дизайну інтер'єру мансардного поверху в будинку




















Це місце стане прекрасним «острівцем усамітнення», де можна попрацювати, зосередившись, або поринути у літературний світ. Полиці з книгами можна розташувати на двох великих стінах.
Туди ж, у випадку з кабінетом, гармонійно впишуться етажерки або шафи для документів і необхідних речей. Не забудьте про робочому столі, який краще розташувати біля вікна. А для бібліотеки придбайте зручні м'які крісла. Затишку в обох випадках додадуть штори з важкої спадною тканини.
Обладнати на мансардному поверсі можна також спортзал, гардеробну, більярдну або навіть ванну. Все залежить виключно від вашої фантазії і бажання творити.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.