Основа:
350 г пісочного печива (домашнього виробництва або магазинного);
175 г вершкового масла;
Начинка:
650г кавуна (почищеного від кісточок);
80г цукру;
60г білка (~2 шт)
245г жирних вершків;
17г желатину+ 75г води;
150-200г жирних вершків;
20-30г цукрової пудри
Спосіб приготування:
1. Застелити дно форми 22-20 см пергаментом. Печиво подрібнити на крихту. Вершкове масло розтопити на повільному вогні. Знішати крихту з вершковим маслом.
2. Зробити "чашу" з тіста , добре розподіляючи крихту по дні та бортиках форми. Готову основу поставити в холодильник.
3. Кавун з цукром взбити блендером. Перелити в каструльку та трохи підігріти. Попередньо замочений та набухшиий желатин розпустити в мікрохвильовці та влити в теплий кавуновий сік, ретельно перемішуючи. Накрити плівкою та поставити в холодильник до того моменту, як маса не почне трошки схоплюватися (я цього не зробила, і масу було важко перемішати потім до однорідності з іншими інгрідієнтами).
4. Білки кімнатної температури взбити міксером з дрібкою солі до стійких піків. В той самий час взбити холодні вершки до пишності.
5. Обережно силіконовою лопаткою підмішати 1/3 білків до кавунового соку. Можливо, доведеться трошки допомогти вінчиком. Далі підмішати лопаточкою 1/3 взбитих вершків. Повторювати, поки все не перемішається до однорідної, повітряної маси.
6. Вилити кавуновий мус в охолоджену основу для майбутнього десерту та поставити на ніч в холодильник.
7. Коли середина нашого десерту повністю застигне, обережно зняти бортики форми, за необхідності допомагаючи ножем та перенести його на посуд для подачі.
8. Вершки з цукровою пудрою взбивати до загустіння, викласти зверху на пиріг лопаточкою або за допомогою кондитерського мішку.
Подавати десерт охолодженим.
Смачного!
За матеріалами ELLE.ua