Що варто дізнатися перед тим як орендувати квартиру

Що варто дізнатися перед тим як орендувати квартиру
Не помилитися при виборі нової квартири деколи буває дуже складно. Адже досвідчені власники вміють загортати в красиву упаковку навіть найнепривабливіші пропозиції.
Але на допомогу тим, хто вперше знімає житло, можуть прийти орендарі зі стажем. До вашої уваги список порад, які допоможуть не помилитися з вибором тимчасового помешкання.

1. Перевірте кількість розеток

Зверніть увагу на те, скільки в будинку розеток. Вони повинні бути в кожній кімнаті. Інакше незабаром вам доведеться обплутати всю квартиру проводами подовжувачів, щоб підключити до електрики необхідні в побуті прилади.
Перевірте, витримують чи розетки напругу. Для цього просто увімкніть чайник і мікрохвильову піч одночасно. Якщо електроніка буде працювати в звичайному режимі, значить, точки живлення добре витримують навантаження.

2. Дізнайтеся, чи проведені інтернет і ТВ

Навряд чи людина здатна довго перебувати в будинку без інтернету і телебачення. Дізнайтеся заздалегідь, чи підключена квартира до цих благ цивілізації. У разі якщо орендодавець відповість негативно, запитайте, чи згоден він на те, що проведенням кабелів займетеся ви, і чи готовий власник вирахувати пов'язані з цим витрати з оренди.

3. Перевірте, щоб не було плісняви

Грибок в квартирі — річ вкрай неприємна. Він стає причиною поганого запаху, непривабливо виглядає, а вивести цю гидоту майже неможливо. При цьому дихати спорами цвілі небезпечно для здоров'я. Особливо це стосується людей похилого віку і дітей.
Тому нову квартиру обов'язково потрібно перевірити на наявність темних грибкових плям. Найчастіше вони утворюються в ванній, на кухні і на підвіконнях — в тих місцях, де вологість підвищена.

4. Запитайте про наявність лічильників

Часто власник не включає рахунки за комунальні послуги в орендну плату. Це означає, що платити за квитанціями вам доведеться додатково. При такому розкладі бажано, щоб в будинку були встановлені лічильники. Тоді ви самі зможете контролювати свої витрати.

5. Подумайте, де будете паркуватися

Якщо у вас є автомобіль, вам напевно знадобиться місце для його «ночівлі». Дізнайтеся, чи закріплене за квартирою паркувальне місце поряд з будинком. Якщо немає, прогуляйтеся по району і подумайте про те, де будете залишати авто на ніч: чи є платні стоянки, видимі з вікна проїжджі частини, не оснащені знаками, які забороняють парковку, або торгові центри з великими майданчиками для авто.

6. Вигляньте з вікна

Тут зовсім не йдеться про прекрасний вид. Вам потрібно перевірити, чи є прямо навпроти вашого вікна закладу з вивісками, що світяться. Якщо ви не звернете на це уваги, неонові промені, проникаючи в будинок через віконне скло, можуть стати причиною затяжного безсоння.
Позбавити вас сну також можуть розташовані поруч з будинком великі дороги або нічні клуби і бари.

7. Дізнайтеся, чи жили в квартирі тварини

Цей пункт актуальний для тих людей, у кого є алергія на шерсть. В'їжджаючи в квартиру, такі люди повинні бути впевнені, що між ворсинок хазяйського килима або в щілинах у плінтуса від вас не ховається пучок котячої шерсті.

8. Вікна відкриваються, а двері закриваються

Обов'язково перевірте, чи закриваються в квартирі двері. Ви ж не хочете вічно переживати за своє майно.
Не зайвим буде спробувати відкрити і закрити вікна. Якщо виявиться, що вони не відкриваються, ви не зможете провітрювати приміщення, а в спеку будете дуже страждати від духоти.

9. Опишіть майно, яке залишається в квартирі

Разом з власником складіть докладний список речей, які віддають у ваше користування і прикріпіть його до договору. Бажано відразу вказати, чи є у предметів будь-які недоліки, щоб потім господар житла не спробував звинуватити вас у псуванні майна.

10. З'ясуйте, чи не продається квартира

Нерідко орендодавці замовчують про те, що квартира виставлена ​​на продаж. У цьому випадку вони готові позбутися від орендарів одразу як тільки знайдеться покупець.
Звичайно, ви пропишете в договорі компенсацію за дострокове розірвання, і господар житла цю суму вам заплатить. Але тим не менше прохання скоріше з'їхати навряд чи вас порадує. Тож постарайтеся захистити себе від таких неприємних сюрпризів і орендуйте житло, яке не продається.

11. А якщо щось зламається?

Пропишіть в договорі, хто буде платити, якщо в будинку щось зламається не з вашої вини. Чи готовий власник взяти ці витрати на себе або відняти їх з щомісячної плати?
Якщо господар житла просить зробити ремонт, то він також повинен бути готовий взяти на себе матеріальні витрати.

12. Як часто вам влаштовуватимуть перевірки?

Не забудьте дізнатися у власника, як часто він буде вас перевіряти. Знати, в якому стані знаходиться квартира, — цілком природне бажання господаря житла. Однак іноді орендодавці переходять межу і поміщають квартиронаймачів в зону тотального контролю.
Єдиний спосіб захистити себе від постійної присутності в будинку власника — прописати частоту відвідувань в договорі. Бажано, щоб господар приходив з перевірками не частіше разу на місяць і в заздалегідь обумовлений час. Цей візит якраз можна поєднати з передачею орендної плати.

13. Встановіть «межі жадібності»

Пропишіть в договорі, як часто і на скільки власник може підвищувати орендну плату. Якщо цього не зробити, господар незабаром може почати запитувати у вас космічні суми, на які ви, звичайно, не розраховували.

14. Зверніть увагу на чистоту

Якщо вас привели в неприбране приміщення, не поспішайте підписувати договір оренди. Цілком можливо, що за безладом ховаються куди більш неприємні недоліки. Ви можете попросити власника прибратися, але будьте готові до того, що він просто відмовиться від подальших переговорів, пославшись на те, що у нього черга з орендарів.
Тому якщо причина ваших сумнівів — тільки бруд, не поспішайте відмовлятися. Ретельно огляньте квартиру і вирішіть, чи зможете ви самостійно привести її lj kfle.
Що варто дізнатися перед тим як орендувати квартиру
За матеріалами Ad.Me

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.