Як пофарбувати дерев’яні двері?

Як пофарбувати дерев’яні двері?
Дерев’яні двері доводиться фарбувати порівняно часто. У той час як фарба може тривалий час зберігатися без змін на інших поверхнях, час життя оброблених дверей скорочено: найбільше, через повсякденні контакти з руками людей, які нею користуються. Жир, бруд, вода, інші речовини потроху прилипають до поверхні дверей і вид дверей погіршується.
Через деякий час навіть нові двері вже можуть виглядати старими і зношеними, і це впливає на загальний зовнішній вигляд будинку. Вихід — оновити двері, пофарбувавши їх. Дерев’яні двері фарбувати дуже легко, так як до їх поверхні фарба прилипає набагато краще, ніж, наприклад, до пластику або металу.
1. Виберіть фарбу для дверей. При покупці фарби необхідно враховувати не тільки колір, але і блиск в кінцевому результаті. Використовуйте латексну фарбу хорошої якості. На стандартні двері 4,5 літра фарби вистачить. Це не багато, якщо хочете отримати гарну обробку: двері потрібно покрити, щонайменше, двома, а можливо, трьома шарами.
2. Ступінь блиску варіюється від матового, атласного, напів-глянцевого, глянцевого. Все, крім матовою, підходить для дверей. Якщо двері зовнішні (вхідні), використовуйте латексну фарбу для зовнішніх робіт, якщо між кімнатні — для інтер’єрних.
3. Захистіть поверхні, прилеглі до дверей. Підкладіть невеликий лист тканини або шматок картону під дверима. Зніміть дверну фурнітуру.
4. У разі якщо двері були пофарбовані раніше, стару фарбу потрібно зняти. У цьому вам допоможе будівельний фен, яким можна по частинах розігрівати поверхню, одночасно знімаючи шари старої фарби. Також можна скористатися змивкой для фарби — це, мабуть, самий не трудомісткий варіант.
В крайньому випадку, доведеться озброїтися наждачкою і зчищати старе покриття з її допомогою. До речі, пройтися наждачкою по поверхні потрібно і в тих випадках, якщо ви використовували змивку або фен. Зачистка наждачкою додасть шорсткість поверхні дверей, що дозволить фарбі краще прилипнути. Почніть з наждачного паперу середнього зерна, а потім перейдіть на тонкий наждачний папір. Після всього протріть поверхню чистою тканиною, щоб видалити пил.
5. Нанесіть ґрунтовку. З одного боку, це поліпшить прилипання фарби, з іншого — вона буде лягати рівніше, з третього — витрата фарби зменшиться. Постарайтеся прогрунтувати всі куточки поверхні, особливо, якщо двері фільончасті. Можна фарбувати пензлем, але можна і валиком, але після цього обов’язково промазати пензлем всі куточки. Намагайтеся уникати стікання грунтовки, добре розмазуйте потьоки. Більшість латексних грунтовок висихають протягом 4-6 годин.
6. Фарбування дверей. Вам доведеться повторити ті ж дії, які ви робили, грунтуюч двері. Перший шар фарби нанесіть горизонтальними штрихами. Дайте на висихання не більше трьох годин, потім фарбуйте двері вертикальними штрихами. Коли поверхня висохне, визначтесь, чи потрібен третій шар. Якщо так — робіть його штрихами, перпендикулярним попередньому.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.