Шпалери під фарбування: особливості різних видів

Шпалери під фарбування: особливості різних видів
Шпалери під фарбування — прекрасна можливість часто оновлювати інтер’єр без особливих труднощів. Досить їх один раз поклеїти, а потім можна міняти колірну гамму стін, не переклеюючи шпалери.
Шпалери створюють в приміщенні затишок, вони тепліші на дотик, ніж, штукатурні стіни, краще поглинають звук. З усього багатого асортименту всього три види шпалер можна використовувати під фарбування:
- флізелінові;
- паперові, що миються;
- склошпалери.
При їх виготовленні використовують різні технології, по суті це абсолютно різний матеріал, у кожного виду свої переваги і недоліки.
Паперові шпалери — щільні, двошарові, прекрасно приховають нерівності і шорсткості поверхні. Вони просочені спеціальним водовідштовхувальним складом і навіть після багаторазового перефарбування не втрачають водостійкості. Бувають гладкі і рельєфні. За рахунок різної фактури можна створити цікавий малюнок поверхні стін і стелі.
Бамбукові шпалери являють собою флізелінову гладку основу і рельєфний малюнок зі спіненого вінілу. Такий матеріал має масу переваг: відмінно маскує тріщинки на стіни, не набухає і не розкисає, полотно широке (1 м), легко і швидко клеїться — клей наносять тільки на стіни. Недолік — неміцний верхній шар, щоб продовжити термін служби, їх треба обов’язково зафарбовувати.
Склошпалери — це кращі шпалери під фарбування, вони виготовляються з скловолокнистої тканини і відрізняються особливою міцністю. Виробники випускають шпалери з різною структурою і щільністю. Це може бути павутинка або декоративне полотно, яке імітує орнаменти і малюнки.
Завдяки надміцності і зносостійкості — вони витримують багаторазове миття щітками — їх використовують в приміщеннях з інтенсивним навантаженням: на кухнях, в коридорах. Перед наклеюванням полотна стіни слід обробити латексної грунтовкою. Фарбують їх латексними або акриловими водоемульсійними фарбами.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.