Майже п'ята частина населення Західної України планує найближчим часом виїхати з країни

Майже п'ята частина населення Західної України планує найближчим часом виїхати з країни
У найближчий рік поїхати за кордон на тимчасові заробітки планують 12 % українців, у західних регіонах таке бажання висловили 18 % опитаних.
Про це йдеться у представлених результатах опитування, проведеного Інститутом соціології НАН України у співпраці з благодійним фондом “Інтелектуальна перспектива”.
“У 2017 році 12 % опитаних висловили намір у найближчий рік виїхати за кордон на тимчасові заробітки – це найвищий відсоток за час постановки цього питання (у 2002 році таких було 7 %)”, – йдеться в результатах дослідження.
Відзначається, що в регіональному розрізі найбільше бажаючих виїхати працювати за кордон виявилося в Західному регіоні – 18 %.
Крім того, на питання щодо того, куди б опитані виїхали зі свого населеного пункту, якщо б вирішили це зробити, 7,9% респондентів назвали іншу місцевість в Україні; 3,7 % виїхали б до Росії; 2,1 % виїхали до країн, які раніше були у складі СРСР; в держави, які не входили в Радянський союз, поїхали б 12,9 % опитаних, а 22,4 % не визначилися, куди б поїхали.
Водночас ніколи і нікуди не виїжджали б 50,7 % респондентів, а 0,2 % не відповіли на це питання.
Опитування проводилося з 3 по 25 липня 2017 року за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення, починаючи з 17 років. Опитування проводилося у всіх областях України (крім АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей) методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Всього було опитано 1,8 тис. осіб. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.
За матеріалами УНІАН.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.