Хіміки створили наліпки для виявлення зіпсованих продуктів

Хіміки створили наліпки для виявлення зіпсованих продуктів
Вчені створили розумні наліпки для продуктів і косметики, які покажуть, якщо продукт зіпсується.
Про винахід вони розповіли на 254-му Національному з’їзді і виставці Американського хімічного товариства.
Наліпки виконані з паперу, обробленого індикаторною речовиною – стійкими неорганічними частинками. При взаємодії з потенційно небезпечними хімічними з’єднаннями або бактеріями вони змінюють колір.
«Наліпки можна використовувати для різних цілей, включаючи визначення небезпечних речовин в їжі, антиоксидантів або вільних радикалів», — розповідає їх творець Сільвана Андреєску.
Зокрема, за складом антиоксидантів можна буде з’ясовувати місце виробництва вина або чаю. Тестуючи наклейки, дослідники в тому числі змогли виявити за їх допомогою присутність охратотоксину А – токсичної речовини, що виробляється пліснявими грибами і часто зустрічається в зернах кави, злаках і інших продуктах. В майбутньому команда розраховує також домогтися виявлення сальмонели та кишкової палички.
За матеріалами УНІАН.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.