Як купити енергоефективні вікна за програмою IQ energy і отримати еврокомпенсацію

Як купити енергоефективні вікна за програмою IQ energy і отримати еврокомпенсацію
Аби отримати відшкодування необхідно дотримуватись певної послідовності дій, передає iqenergy.org.ua.

Крок 1
Спочатку необхідно звернутися у віконну компанію і викликати замірника. Більшість популярних профілів і склопакетів вже є в каталозі товарів IQ energy, при цьому вікно з відповідною комплектацією можуть при потребі в нього додати.

Крок 2
Потім необхідно через віконну компанію подати заявку на кредит (на суму не більше 450 тис. грн) в один з банків-партнерів програми: ОТП Банк, Райффайзен Банк Аваль або УкрСиббанк.
Як правило, банк приймає рішення про надання кредиту протягом години. Якщо кредит без першого внеску, то процес запускається відразу — клієнт підписує документи і банк сплачує віконній компанії повну вартість замовлення, включаючи монтаж і супутні товари (підвіконня, відливи) в той же день. Уже в день оформлення кредиту можна зареєструватися на сайті IQ energy.

Крок 3
Під час монтажу менеджер віконної компанії або клієнт повинен сфотографувати вікно (отвір) «до» і «після» установки. Ці фотографії необхідні для подачі заявки на грант і повинні бути якісними. Залежно від складності замовлення, виробництво і встановлення вікон займає зазвичай 10-15 днів.

Крок 4
Доставлене для монтажу вікно необхідно перевірити на відповідність заявленим у договорі характеристикам.

Крок 5
Після встановлення вікна, можна подавати заявку на отримання компенсації від IQ energy (кнопка «Подати заявку на отримання компенсації» на головній сторінці сайту). Програма запросить паспортні дані, ІПН, інформацію про кредит (суму та номер кредитного договору), інформацію про об'єкт: паспорт на вікна, кількість, фото «до» і «після», специфікацію склопакета. Клієнт відразу отримує лист-повідомлення про те, як буде проведена перевірка: в онлайн-режимі або виїзною бригадою.

Крок 6
Перевірка документів займає від 1 до 5 днів. Більшість заявок перевіряються онлайн, але в окремих випадках: у разі сумнівів щодо об'єкта або за принципом випадкової вибірки — на об'єкт виїжджає команда інженерів-верифікаторів, в такому випадку перевірка може зайняти до 10 днів.
Примітно, що позичальник не зобов'язаний володіти житлом, де встановлюються нові вікна, але він повинен мати доступ до зазначеного приміщення, щоб за необхідності інженери IQ energy змогли провести перевірку на об'єкті. Тобто можна допомогти поміняти вікна батькам і іншим родичам, при цьому не економити на якості і за рахунок кредиту розбити всю суму на кілька платежів.

Крок 7
Підтвердження про надання відшкодування приходить в особистий кабінет позичальника на сайті IQ energy з повідомленням на e-mail. 15 % компенсація від вартості продукції надається позичальнику, який купує в кредит один вид енергозберігаючої продукції з каталогу IQ energy, а 20 % і більше — якщо придбає товар з більш ніж однієї категорії енергозберігаючої продукції в одному житлі та за умови фінансування одним кредитом. Наприклад, вікна + теплоізоляція, вікна + радіатори опалення та ін. Компенсацію можна отримати і на вартість супутніх товарів і монтажних робіт за умови їх покупки в кредит разом з основним обладнанням.
Примітно, що кредит може бути погашений відразу ж після отримання рішення про компенсацію.

Крок 8
У позичальника повинен бути відкритий рахунок в євро у тому банку, який видав кредит на енергоефективне обладнання. Протягом 3-5 тижнів з моменту електронного підтвердження на цей рахунок приходить компенсація в євро. Грантова допомога не обкладається податком. Курс валют фіксується на день оформлення кредиту і придбання обладнання. Ліміт за розміром компенсації становить 3000 євро на одну фізособу: кредитів можна брати кілька, ліміт встановлений на весь термін дії програми – як мінімум, до вересня 2020 року.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.