Як видалити подряпину зі скла

Як видалити подряпину зі скла
Подряпане, але все ще ціле скло можна відновити. Для цього знадобиться мінімум матеріалів і трохи часу. Правда, видаляти подряпину нижчеописаних способом можна тільки на склі, яке не пов’язані з оптикою. Справа в тому, що в процесі скло може отримати невелику кривизну, яка приведе до спотворень.
Отже, подряпина зі скла видаляється за допомогою шліфовки яким-небудь абразивом і шліфуванням. Тому знадобиться для роботи в першу чергу саме абразивні інструменти і засоби. Зокрема це дрібний наждачний папір і полірувальна паста. Можна вибирати те, що доступно, але досвідчені майстри радять пасту «Полярит».
Якщо подряпина на склі глибока, потрібно починати зі шліфування. Беруть дрібний наждачний папір і починають терти скло навколо подряпини шар за шаром. Особливих хитрощів в такій роботі знайти складно. Шліфувати скла може кожен, адже тут не потрібно навичок або знань. Головне намагатися знімати шари рівномірно і акуратно. Не варто поспішати.
Після того як шар з подряпиною буде повністю видалений, скло в цьому місці буде шорстким і напівпрозорим. Щоб довести його до пуття, беруть яку-небудь полірувальну пасту і з її допомогою скло полірують до тих пір, поки скло знову не стане прозорим і гладким. Це не просто, так як вимагає великої ретельності і багато часу, але в підсумку результат буде цілком стерпний.
Іноді скло, як уже було сказано, може трохи спотворювати видимість через нерівномірність, але далеко не завжди цей факт є критичним. Звичайні шибки або скло у якої-небудь техніки можна відшліфувати і відполірувати без особливих проблем і наслідків. Не можна так робити із склом в окулярах, биноклях, акваріумах і автомобілях. Тобто там, де видимість з спотвореннями може призвести до ускладнень.
До речі, полірування і шліфування подряпин на склі, хоч і не вимагає навичок і знань, є роботою досить простою, вона вимагає багато часу і зусиль, так як шари скла знімаються не так просто, як хотілося б. Тому перш ніж братися за це завдання, краще спочатку добре подумати, а чи варто? Можливо, набагато простіше замінити скло на нове, що сильно заощадить час і нерви. Видаляти вищеописаним способом подряпини зі скла рекомендують у тих випадках, коли замінити скло неможливо з тих чи інших причин. Вважається, що в інших випадках справа того не варта.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.