Чи можна організувати хостел у своїй квартирі без згоди сусідів

Чи можна організувати хостел у своїй квартирі без згоди сусідів
"Сусід збирається влаштувати в квартирі на 4-му поверсі хрущовки хостел. Жителі нижніх поверхів не згодні: вони побоюються постійного шуму і присутності сторонніх, а жителі першого поверху – що їм стукатимуть у вікна, щоб відчинили двері з електронним кодовим замком. Чи потрібно згода сусідів на відкриття хостелу, які документи повинні бути у підприємливого сусіда?" – запитує Іван Коломійчук, м. Дніпро.
Відповідає Сергій Степенко, керуючий партнер SV Development:
"Просто так взяти і організувати в своїй квартирі хостел, навіть на наймінімальнішу кількість ліжко-місць, ваш сусід не має права. Насамперед, йому потрібно отримати письмовий дозвіл кожного з сусідів (це можуть бути підписи або окремі заяви на відсутність претензій). І якщо хоча б один з них проти – хостел влаштовувати не можна.
Крім того, як фізична особа, займатися такою діяльністю ваш сусід не зможе. Обов'язково потрібно буде зареєструватися, як юридична особа, платити всі податки відповідно до діяльності (на нерухомість, дохід тощо), забезпечити офіційний облік потоку клієнтів для документації (щоб видавати довідки, чеки тощо постояльцям). На плечі такого підприємця в цьому випадку повинна лягти і організація безперешкодного і безпечного проникнення його клієнтів до під'їзду, щоб не турбувати інших мешканців.
Якщо все ж сусід організовує хостел всупереч цим вимогам – потрібно скаржитися до податкової, міської адміністрацію, відділу містобудування та архітектури району тощо. Вести таку діяльність спокійно у нього не вийде, якщо це незаконно або комусь заважає. Якщо ж мешканці дадуть свою згоду, але умови не будуть виконані (питання з вхідними дверима не буде вирішено і постояльці стукатимуть у вікна сусідів або ж буде шум) – скаржитися можна ще і до правоохоронних органів.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.