Рецепти консервування слив

Рецепти консервування слив
Компот із слив
Сливи — 1 кг, цукор — 550 г, вода — 600 мл
Проколіть сливи загостреним сірником, проварюйте в киплячій воді протягом 2-3 хвилин і покладіть у стерилізовані банки. Приготуйте сироп, нагрійте його до температури 85°С і залийте ним сливи. Накрийте компот металевими кришками, встановіть в ємність з гарячою водою. Стерилізуйте півлітрові банки при температурі води 100°С протягом 10-15 хвилин, а літрові 20 хвилин. Засукайте банки і переверніть вниз шийкою, залишивши до повного охолодження.

Компот із слив
Сливи — 1 кг, цукор — 550 г, вода — 1 л
Розріжте сливи на половинки і видаліть кісточки. Покладіть плоди зрізом вниз, наповнюючи банки до самих плічок. Приготуйте цукровий сироп і повністю охолодіть його. Залийте сливи холодним сиропом. Накрийте банки прокип’яченими кришками і встановіть їх в ємність з холодною водою. Пастеризують компот в півлітрових банках при температурі 85°С протягом 15 хвилин, а в літрових 20 хвилин. Закрутіть банки кришками і переверніть догори дном, залишивши до повного охолодження.

Компот із слив
Сливи — 1 кг, цукор — 350 г, вода — 800 мл
Сливи твердих сортів проварюйте в киплячій воді протягом 2-3 хвилин. Зніміть шкірку з плодів. Щільно укладіть їх в стерилізовані скляні банки. Зваріть сироп з води і цукру і ним при кипінні залийте сливи. Накрийте банки кришками і встановіть в ємність з гарячою водою. Пастеризують компот при 85°С в півлітрових банках протягом 20 хвилин, а в літрових 30 хвилин. Закрутіть банки, переверніть вниз шийкою і залиште до повного охолодження.

Слива у власному соку з цукром
Сливи — 2 кг, цукор — 400 г, вода — 50 мл
Підготовлені сливи очистіть від кісточок, викладіть в таз і засипте цукром. Додайте воду і нагрійте масу до температури 85°С при постійному помішуванні. Через 5 хвилин зніміть таз з вогню і перекладіть сливу в добре прогріту тару, наповнюючи її до верху. Закрутіть банки, переверніть і залиште до повного охолодження.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.